Φάε αυτόν τον ξηρό καρπό πριν βγεις για ποτά

Μέρες γιορτινές, πολύ αλκοόλ, εγγυημένο hangover! Προνόησε και φάε αυτόν τον ξηρό καρπό.

drinkis istock

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε. Η πρωτεΐνη θα σε κρατήσει χορτάτη, ενώ η βιταμίνη Ε έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που θα υποστηρίξουν τη συνολική υγεία σου.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εκκένωσης του στομάχου σου για τη μείωση των επιπτώσεων του αλκοόλ.

Επιπλέον, είναι καλή πηγή μαγνησίου, καλίου και ασβεστίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη διαταραχών ηλεκτρολυτών που προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αμύγδαλα προσφέρουν υγιεινά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τη χοληστερόλη, σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας. Μάλιστα, μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αντί μιας πηγής υδατανθράκων (όπως ψωμί ή κουραμπιέ) μείωσε τη χοληστερόλη και το λίπος στην κοιλιά σε άτομα με αυξημένα επίπεδα "κακής" LDL χοληστερόλης.

Λάβε υπόψη ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 200 θερμίδες, επομένως φάε μισή χούφτα για να παραμείνεις εντός του ορίου των 100 θερμίδων.

Έξι λόγοι που τα αμύγδαλα είναι το τέλειο σνακ

Τροφές που καλό είναι αποφύγεις πριν το ποτό


Το να προσέχεις ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγεις πριν πιεις αλκοόλ είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή θρεπτικών τροφών για κατανάλωση πριν από μια βραδινή έξοδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από καούρα, ναυτία και ρέψιμο.

Εάν έχεις γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή είσαι επιρρεπής σε δυσπεψία, μπορεί να θέλεις να αποφύγεις άλλους παράγοντες που μπορεί να σου προκαλέσουν δυσφορία όπως πικάντικα τρόφιμα, σοκολάτα, ανθρακούχα ποτά και καφεΐνη.

Επιπλέον, τα αλμυρά τρόφιμα όπως τα πατατάκια, τα κουλουράκια και τα κράκερ μπορεί να επιδεινώσουν το φούσκωμα και τη συσσώρευση υγρών που προκαλούνται από το αλκοόλ.

Τέλος, παράλειψε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, όπως λευκό ψωμί, ζυμαρικά, γλυκά και αναψυκτικά.

Αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά όχι μόνο αφομοιώνονται πιο γρήγορα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο υπερφαγίας αργότερα τη νύχτα.

Επιπλέον, φρόντισε να παραμείνεις ενυδατωμένη πίνοντας σκέτο νερό όλη τη νύχτα για να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων hangover το πρωί.

Σκέψου το: Πίνεις αλκοόλ "κοινωνικά" ή μήπως φλερτάρεις με τη… γκρίζα ζώνη;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i