Ποια φρούτα αυξάνουν τη μυική μάζα και βοηθούν στη γράμμωση;

Τα παρακάτω 5 φρούτα μπορούν να αυξήσουν τη μυική μάζα και να σου χαρίσουν τη γράμμωση που επιθυμείς.

γυναίκα που κρατάει φρούτο που αυξάνει τη μυική μάζα istock

Δεν είναι μόνο οι bodybuilders με δικέφαλους μυς 20 που θέλουν να αυξήσουν τη μυική μάζα. Όλοι χρειάζονται μυς και ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση του καθενός, η κατανάλωση της σωστής ποσότητας φρούτων μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μυική μάζα.

Από την πυκνότητα των μικροθρεπτικών συστατικών έως τον θερμιδικό όγκο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που καθορίζουν ποια φρούτα μπορούν να χτίσουν μυς. 

Πώς θα αυξήσω το ποσοστό της μυϊκής μάζας γρήγορα;

5 φρούτα που χτίζουν μυική μάζα

  1. Μπανάνα
  2. Φράουλα 
  3. Αβοκάντο 
  4. Χουρμάς
  5. Monk Fruit


1. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι ένα αμφιλεγόμενο φρούτο για τους αθλητές. Ενώ είναι ένα από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φρουκτόζη, είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C και μαγνήσιο - το καθένα από τα οποία είναι σημαντικά για τον όγκο και τη μυϊκή ανάπτυξη.

Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν ένα ένζυμο, τη βρομελίνη, που ενισχύει την τεστοστερόνη. Με τους υδατάνθρακες που τροφοδοτούν την προπόνησή σου και τα δομικά στοιχεία των ίδιων των μυών, οι μπανάνες μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό φρούτο που πρέπει να προσθέσεις στο πρόγραμμα διατροφής σου για την ανάπτυξη των μυών και της μυικής μάζας.

Οι μπανάνες ποικίλλουν σε μέγεθος, αλλά συνήθως περιέχουν περίπου 100 θερμίδες η καθεμία. Μέσα σε αυτές τις 100 θερμίδες περιέχουν σίδηρο (σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία των μυών), χαλκό, μαγνήσιο και πολλές άλλες βιταμίνες.  Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην απώλεια βάρους και καταστέλλουν την πείνα και κάλιο που εμπλέκεται άμεσα στην ανάπτυξη των μυών.

2. Φράουλα 

Οι φράουλες ανήκουν στην υψηλότερη βαθμίδα φρούτων για το χτίσιμο των μυών επειδή είναι πυκνές σε σίδηρο και βιταμίνη C. Ο σίδηρος είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των μυών και η έλλειψη σιδήρου μειώνει την αθλητική απόδοση.

Η βιταμίνη C είναι πρόδρομος του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την επιδιόρθωση των συνδέσμων, του ουλώδους ιστού, του δέρματος και των μυών. Τυπικά, το κολλαγόνο προέρχεται από ζωικές πηγές, επομένως οι φράουλες ένα εξαιρετικά σημαντικό φρούτο για τους vegans που θέλουν να αποκτήσουν δυνατούς μυς.

Σημάδια που δείχνουν ότι χάνεις μυϊκή μάζα

3. Αβοκάντο 

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά αβοκάντο έχουν συνήθως πιο υγιές σωματικό βάρος και ακολουθούν δίαιτες υψηλότερης ποιότητας από εκείνους που δεν το κάνουν. Εάν θέλεις να δυναμώσεις τους μυς σου κάνε το αβοκάντο πρόσθεσε το στη διατροφή σας.

Το αβοκάντο είναι ένα από τα φρούτα με τις υψηλότερες θερμίδες και λιπαρά, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά είναι καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα. Είναι σπάνιο ένα φρούτο να έχει υψηλά επίπεδα λιπαρών, επομένως το γεγονός ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι σημαντικό. Τ

Tα αβοκάντο έχουν επίσης εξαιρετικά πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, με περίπου 4,5 γραμμάρια ανά μισό. Μισό αβοκάντο περιέχει συνήθως 109 θερμίδες και είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Β6, Β9, Ε και Κ.

4. Χουρμάς

Οι φρέσκοι χουρμάδες είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και ειναι σημαντικοί εάν θέλεις να αυξήσεις το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης.

Οι χουρμάδες γνωστοί για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και ως ένα από τα λίγα φρούτα που αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, είναι μια προφανής επιλογή για ενίσχυση των μυών. Οι χουρμάδες ωφελούν επίσης την όραση και τις αλλεργίες μας, καθώς και την υγεία των οστών και το νευρικό σύστημα.

Μια μερίδα 100 γραμμαρίων χουρμάδων περιέχει περίπου 277 θερμίδες και 80 υδατάνθρακες, καθιστώντας τους μια πολύτιμη πηγή υδατανθράκων.

Περίπου το 2% κάθε μερίδας 100 γραμμαρίων είναι πρωτεΐνη και σχεδόν 7 γραμμάρια από αυτά είναι ίνες. Οι χουρμάδες έχουν επίσης τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

5. Monk Fruit

Θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα φυσικά γλυκαντικά στην αγορά γιατί ενώ έχουν γλυκιά γεύση έχουν μηδενικές θερμίδες, μηδέν υδατάνθρακες και μηδενικές παρενέργειες, όπως φούσκωμα, αέρια, αλλεργικές αντιδράσεις ή καρκινογόνες επιδράσεις που έχουν τα τεχνητά γλυκαντικά. 

Το monk fruit θεωρείται ένα από τα καλύτερα φρούτα για αύξηση μυών, επειδή περιέχει καλά θρεπτικά συστατικά χωρίς να αυξάνει απότομα τη γλυκόζη. Μάλιστα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και είναι εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες.

Η απώλεια βάρους και η αύξηση των μυών δεν είναι αντίθετα. Αν θέλεις να χτίσεις μυς και να αποκτήσεις γράμμωση θα χρειαστεί να μειώσεις το ποσοστό λίπους.

Αύξηση μυϊκής μάζας: Οι διατροφικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i