Σοκολατάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο έτοιμα σε 20'

Φτιαγμένα με μόνο μερικά απλά και υγιεινά υλικά

Σοκολατάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο έτοιμα σε 20'

Σίγουρα, όλοι αναζητούμε εύκολους και νόστιμους τρόπους για να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας, χωρίς να θυσιάσουμε την υγεία μας. Αυτά τα σοκολατάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο είναι η ιδανική επιλογή για σνακ ή επιδόρπιο, φτιαγμένα με μόνο μερικά απλά και υγιεινά υλικά. Αυτή η συνταγή, που είδαμε στο theconsciousplantkitchen είναι εξαιρετικά εύκολη και έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά. Είναι η τέλεια λιχουδιά για κάθε στιγμή της ημέρας! 

Συνταγή: Σοκολατάκια μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Υλικά:

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (1/2 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
  • 6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι vegan σοκολατάκια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, πολτοποίησε την μπανάνα και ανακάτεψε το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου και 5 κουταλιές αλευριού καρύδας. Το αλεύρι καρύδας απορροφά πολύ υγρασία, οπότε αν προσθέσεις πάρα πολύ, η ζύμη θα γίνει στεγνή και θρυμματισμένη.

Ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη που μπορείς να πλάσεις σε μπάλες. Αν είναι πολύ υγρή, πρόσθεσε μια επιπλέον κουταλιά αλευριού καρύδας και ανακάτεψε. Αν είναι πολύ στεγνή, πρόσθεσε λίγο ακόμα πουρέ μπανάνας.

Λάδωσε τα χέρια σου για να αποφύγεις να κολλήσει η ζύμη και πλάσε τη σε μικρές μπάλες.

Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα πιάτο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάλε το πιάτο στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ενώ λιώνεις τη σοκολάτα.

Πρόσθεσε τα σοκολατάκια και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ. Βάλε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας και επαναλαμβάνοντας μέχρι η σοκολάτα να λιώσει πλήρως.

Χρησιμοποίησε δύο πιρούνια για να βουτήξεις και να καλύψεις κάθε μπάλα με την λιωμένη σοκολάτα, και μετά άφησέ τη στο πιάτο. Επανέλαβε μέχρι όλες οι μπάλες να καλυφθούν. Αν θέλεις, πασπάλισε νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς από πάνω.

Τοποθέτησε το πιάτο στην κατάψυξη για 10-12 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη.

Φύλαξε τα σοκαλατάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

 

Διάβασε επίσης:

Σίγουρα δεν θα καταφέρεις να φτιάξεις πιο υγιεινά και γευστικά cinammon rolls από αυτά

Πρωτεϊνική κρέμα Snickers: Ένα σούπερ υγιεινό και γευστικά φανταστικό σνακ

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο: Μια πανεύκολη και οικονομική συνταγή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i