
Οι καριόκες είναι από εκείνα τα γλυκά που δύσκολα τους αντιστέκεσαι. Σοκολατένιες, γεμάτες γεύση, με αυτή την τέλεια μαστιχωτή υφή… Πώς να φας μόνο μία; Το πρόβλημα είναι πως, συνήθως, είναι και "φουλ" στη ζάχαρη και τις θερμίδες — κάτι που σε κάνει να μετανιώνεις τη στιγμή που πας να πιάσεις και δεύτερο κομμάτι.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχει λύση. Με τη συνταγή του food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη (@gabnikolaidis), μπορείς να απολαύσεις τις καριόκες χωρίς τύψεις! Είναι φτιαγμένες με βρώμη, δεν έχουν καθόλου ζάχαρη και χρειάζονται ελάχιστα υλικά. Δηλαδή; Μπορείς άνετα να φας και δύο και τρία κομμάτια παραπάνω, χωρίς να σε κυνηγούν οι ενοχές μετά. Και το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολες, που θα θες να τις φτιάχνεις συνέχεια!
Καριόκες βρώμης
Υλικά:
- 370 γρ. νιφάδες βρώμης
- 500 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- 300 γρ. βραστό νερό
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
1) Πέρασε τη βρώμη από το μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.
2) Σε μια κατσαρόλα, βάλε το νερό να βράσει.
3) Πρόσθεσε την κουβερτούρα και άφησέ τη να λιώσει καλά.
4) Μόλις λιώσει, ρίξε μέσα το "αλεύρι" βρόμης και ανακάτεψε καλά. Άφησέ το για 5 λεπτά να απορροφήσει την υγρασία.
5) Πρόσθεσε τα φιστίκια και ανακάτεψε ξανά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
6) Μεταφόρτωσε το μείγμα σε λαδόκολλα και τύλιξέ το σε μορφή κορμού.
7) Βάλε το στο ψυγείο (συντήρηση) και άφησέ το να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
8) Όταν σφίξει, κόψε το σε μικρές καριόκες.
9) Βούτηξέ τες μία-μία σε λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη.
10) Άφησέ τες πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά και διατήρησέ τες στο ψυγείο.
Διάβασε επίσης:
Η απόλυτη mocha mousse: Αφράτη, σοκολατένια και έτοιμη σε 10 λεπτά!
Σοκολατένια τρουφάκια με ρεβίθια και άλλα 5 υλικά
Σοκολατένια πουτίγκα πρωτεΐνης με μόλις 5 υλικά - Ιδανική για μετά την προπόνηση
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr