
Eυχαριστούμε για την συνταγή το dietstories.gr και τον κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο, MSc στην Αθλητική Διατροφή και συγγραφέα του βιβλίου μαγειρικής Diet Stories Μάνο Δημητρούλη
Θέλεις ένα άλειμμα για το ψωμί σου που να είναι σούπερ υγιεινό αλλά και απόλυτα γευστικό; Το άλειμμα κάστανου από τον ειδικό διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη φαίνεται πως είναι η τέλεια επιλογή για τους μήνες αυτούς, καθώς είναι και η εποχή του κάστανου, ενός καρπού με αμέτρητες θρεπτικές ιδιότητες. Το εν λόγω άλειμμα είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και με ελάχιστες θερμίδες!
Δες επίσης: Σπιτική vegan nutella: Η υγιεινή συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με ελάχιστη ζάχαρη
Άλειμμα κάστανου με μέλι: Υλικά για 1 μεγάλο βάζο:
- 700 γρ. κάστανα με τη φλούδα (περίπου 500 γρ. έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα)
- ¼ κούπας (80 γρ.) μέλι
- 1 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
- Χαράζουμε τα κάστανα με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το νερό και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα καθαρίζουμε πολύ καλά.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε τα κάστανα με το μέλι και τη βανίλια προσθέτοντας σταδιακά το νερό μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή σύσταση.
- Φυλάσσουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Δες επίσης: Ντιπ γιαουρτιού με χυμό από τουρσί και πικάντικη σάλτσα από πράσινα μυρωδικά
Διατροφικές πληροφορίες ανά κ.σ.
- Ενέργεια: 21 kcal
- Υδατάνθρακες: 5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0 γρ.
- Λιπαρά: 0 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr