Είναι τελικά το τσάι matcha πιο υγιεινό από το πράσινο τσάι;

Μπορεί οι μετοχές από το τσάι matcha να ανεβαίνουν διαρκώς στο χρηματιστήριο της διατροφικής αγοράς, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και το πιο υγιεινό τσάι που κυκλοφορεί.

04.01.2018

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Είναι τελικά το τσάι matcha πιο υγιεινό από το πράσινο τσάι;

Σίγουρα, το τσάι matcha αποτελεί ιδανική επιλογή για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση μιας και το λιποδιαλυτικό αντιοξειδωτικό  EGCG που περιέχει 137 φορές περισσότερο από το πράσινο τσάι, το κάνουν να ξεχωρίζει, σύμφωνα με έρευνα του 2003, του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Αυτό μέχρι το 2017, καθώς νέα μελέτη του ConsumerLab.com, επιβεβαιώνει πως από τα brands που κυκλοφορούν με τσάι matcha στην αγορά, το πολύτιμο EGCG αντιοξειδωτικό, το περιέχουν μόνο 2 με 3 φορές περισσότερο από το απλό πράσινο τσάι. Και όχι μόνο αυτό.

Οι μελετητές δοκίμασαν και την δύναμη και καθαρότητα των περισσότερων τσαγιών, πράσινων και matcha που κυκλοφορούν στο εμπόριο και βρήκαν πως τα πιο δημοφιλή πράσινα τσάγια περιέχουν 25-28 μιλιγκράμ EGCG ανά μερίδα ενώ τα σκευάσματα matcha από 17 έως 109 μιλιγκράμ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τσάι και σκόνη μάτσα: Τι οφέλη έχει, πώς βοηθά υγεία και αδυνάτισμα

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να πίνεις τσάι matcha αλλά να φροντίσεις να καταναλώνεις το αυθεντικό τσάι matcha σε σκόνη από την Ιαπωνία, που είναι ανώτερης ποιότητας.

Πρόσεξε το χρώμα να είναι έντονο πράσινο, κάτι που φανερώνει πως το τσάι παράχθηκε τη στιγμή που το φυτό ήταν στην καλύτερη του φάση, γεμάτο χλωροφύλλη και αντιοξειδωτικά, που όχι μόνο ευνοούν το αδυνάτισμα αλλά προφυλάσσουν από την καταστροφή του DNA και τον καρκίνο.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.