Μπάρες βερίκοκου από τη Marisa Churchill με 210 θερμίδες

Μπάρες βερίκοκου: Αυτό το υγιεινό γλυκό είναι ιδανικό για τα παιδιά, για το γραφείο ή για μετά το γυμναστήριο. Τα βερίκοκα είναι πολύ θρεπτικά και περιέχουν φυσικές γλυκαντικές ουσίες.

mpares-verikokou

Επίσης, οι μπάρες βερίκοκου διατηρούνται για εβδομάδες μέσα στην κατάψυξη, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχεις διαθέσιμο ένα πολύ υγιεινό γλυκό. Αυτή η συνταγή έχει 50% λιγότερα λιπαρά από τις περισσότερες συνταγές για μπάρες βερίκοκου».

Μερίδες: 16

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 210 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά, 40 γραμμ. υδατάνθρακες, 10 mg χοληστερίνη

Υλικά

• 350 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

• 288 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

• 1 κ.γ. φυσικός χυμός λεμονιού

• 100 γραμμ. αλεύρι βρόμης

• 50 γραμμ. καλαμποκάλευρο

• 15 γραμμ. κορνφλάουρ

• 155 γραμμ. υγρή μαύρη ζάχαρη

• 44 γραμμ. βρόμη

• 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

• 1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα

• 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• 115 γραμμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά , κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

• 60 γραμμ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C, με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λάδωσε ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ. Κόψε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε κομμάτια και ρίξε τα μέσα σε κατσαρόλα με 165 ml νερό.

Βράσε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν το περισσότερο νερό. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαρμελάδα και το χυμό λεμονιού.

2. Σε μπολ, ανακάτεψε τα αλεύρια, τη μαύρη ζάχαρη, τη βρόμη, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.

Πρόσθεσε το βούτυρο και το τυρί κρέμα στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα μίξερ, ανακάτεψε μέχρι το βούτυρο και το τυρί κρέμα να γίνουν μικρά κομμάτια σαν μπιζέλια και η υφή του μείγματος να είναι αμμώδης.

Κράτησε στην άκρη 1 φλιτζάνι και 2 κ.σ. του μείγματος για να τα ρίξεις, στο τέλος, πάνω στο γλυκό. Ανακάτεψε το υπόλοιπο μείγμα με 1 κ.σ. κρύο νερό μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης. Πίεσε τη ζύμη μέσα στο ταψί, με τα χέρια σου, για να απλωθεί ομοιόμορφα, μέχρι να καλύψει όλη τη βάση. Εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια, μπορείς να την καλύψεις με μεμβράνη όσο την απλώνεις. Αφαίρεσε τη μεμβράνη πριν βάλεις τη ζύμη στο φούρνο. Ψήσε για 20 λεπτά, προσέχοντας όμως να μη ροδίσει. Περίχυσε αμέσως το μείγμα με τα βερίκοκα πάνω στην κρούστα και με σπάτουλα άπλωσέ το ομοιόμορφα. Ρίξε από πάνω, ομοιόμορφα, τα κομμάτια ζύμης που έχεις κρατήσει.

3. Βάλε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήσε για άλλα 30-35 λεπτά. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το έξω για μερικές ώρες, μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια κόψε σε 4 ίσες λωρίδες προς μία κατεύθυνση και μετά σε άλλες 4 λωρίδες προς την άλλη κατεύθυνση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 16 κομμάτια. Μπορείς να διατηρήσεις τις μπάρες, τυλιγμένες σε μεμβράνη, μέχρι 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 3 εβδομάδες στην κατάψυξη.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i