Φτιάξε σπιτικό παγωτό βανίλια με λίγες θερμίδες

Τέλος στα έτοιμα παγωτά- τώρα μπορείς να ετοιμάσεις το πιο δροσερό παγωτό σπίτι σου με λίγα υλικά και λίγες θερμίδες!

vanilla-ice-cream-picture-id684032230

Με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο και το καλοκαίρι να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, η ανάγκη για δροσιστικές απολαύσεις είναι πιο έντονη από ποτέ. Η πιο χαρακτηριστική όλων είναι φυσικά το παγωτό. Αυτό όμως, σε σημαίνει αναγκαία ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Δοκίμασε μια τέλεια συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γεύσεις, που περιέχει λίγες θερμίδες και είναι ιδανική για να μην ξεφύγεις θερμιδικά.

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Συνταγή για 13 μερίδες - Υλικά

  • 725 γρ. γάλα
  •  65 γρ. Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά
  • 16 γρ. στέβια
  • 210 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 1 Αβγό
  • 1 κλωνάρι Φρέσκια Βανίλια

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση
  • Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
  • Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
  • Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει
  • Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε
  • Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε
  • Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες
  • Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη

Χρήσιμες Συμβουλές:

  • Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μίγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C

  • Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μίγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση

  • To μίγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή

Βρες μερικές ακόμα υγιεινές συνταγές για σπιτικό παγωτό με λίγες θερμίδες: 

Παγωτό ξυλάκι cookies and cream με 93 θερμίδες 5 συνταγές για γρανίτες που προτείνει η διαιτολόγος Υγιεινό παγωτό σοκολάτα μπανάνα χωρίς ζάχαρη Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μόνο 104 θερμίδες Συνταγή για παγωτό nicecream με μούρα και κολοκύθι χωρίς ζάχαρη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i