
Πίτσα με καλαμπόκι και ροδάκινο στην ψησταριά Μερίδες: 6
Χρόνος μαγειρέματος: 22'
Συνολικός χρόνος: 50'
Υλικά για την πίτσα με καλαμπόκι
- 3 καλαμπόκια καθαρισμένα
- 2 μεγάλα ροδάκινα σε κύβους
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 350 γρ. ζύμη για πίτσα χωρισμένη στα δύο
- 2½ φλ. ρικότα
- 6 φέτες προσούτο
Εκτέλεση για την πίτσα με καλαμπόκι
1. Ζέστανε μια εξωτερική ψησταριά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήσε τα καλαμπόκια γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να καψαλιστούν σε μερικά σημεία και να μαλακώσουν, περίπου για 12'. Μετάφερέ τα σε ξύλο κοπής και, όταν κρυώσουν αρκετά, κόψε με κοφτερό μαχαίρι κάθετα τα σπόρια ώστε να τα διαχωρίσεις από τον κορμό.
2. Στο μεταξύ, σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε τα ροδάκινα, το βαλσαμικό ξίδι, το θυμάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Άνοιξε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό παραλληλόγραμμο. Άπλωσε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι και από τις δύο πλευρές. Ψήσε κάθε ζύμη γυρίζοντάς τη μία φορά, μέχρι να αρχίσει να φαίνεται το σημάδι της ψησταριάς στη ζύμη και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί, περίπου για 10'. Επειδή στην ψησταριά η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από το φούρνο, η ζύμη γίνεται τραγανή όσο κι εκείνη στην πιτσαρία.
4. Μοίρασε τη ρικότα και άπλωσέ τη στις δύο πίτσες. Πασπάλισέ τες με το καλαμπόκι και το μείγμα του ροδάκινου.
Κόψε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και βάλ’ το πάνω στις πίτσες. Σέρβιρε αμέσως.
Διατροφική αξία ανά μερίδα: 455 θερμίδες, 23 γρ. λιπαρά (9,9 γρ. κορεσμένα), 44 γρ. υδατάνθρακες, 20 γρ. πρωτεΐνη, 4 γρ. φυτικές ίνες, 606 mg νάτριο
ΑΠΟ ΤΗΝ GENEVIEVE KO
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr