Light και τραγανή πίτσα με καλαμπόκι και ροδάκινο για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό βραδινό

Πώς να ψήσεις τη ζύμη να γίνει μια σούπερ τραγανή πίτσα.

pizza-kalampoki

Πίτσα με καλαμπόκι και ροδάκινο στην ψησταριά Μερίδες: 6

Χρόνος μαγειρέματος: 22'

Συνολικός χρόνος: 50'

Υλικά για την πίτσα με καλαμπόκι

  •  3 καλαμπόκια καθαρισμένα
  • 2 μεγάλα ροδάκινα σε κύβους
  •  1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι από λευκό κρασί
  •  1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  •  3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •  1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  •  1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  •  350 γρ. ζύμη για πίτσα χωρισμένη στα δύο
  •  2½ φλ. ρικότα
  • 6 φέτες προσούτο

Εκτέλεση για την πίτσα με καλαμπόκι

1. Ζέστανε μια εξωτερική ψησταριά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήσε τα καλαμπόκια γυρί­ζοντάς τα τακτικά, μέχρι να καψαλιστούν σε μερικά σημεία και να μαλακώσουν, περίπου για 12'. Μετάφερέ τα σε ξύλο κοπής και, όταν κρυώσουν αρκετά, κόψε με κοφτερό μαχαίρι κάθετα τα σπόρια ώστε να τα διαχωρίσεις από τον κορμό.

2. Στο μεταξύ, σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε τα ροδάκινα, το βαλσαμικό ξίδι, το θυμάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

3. Άνοιξε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό παραλληλόγραμμο. Άπλωσε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι και από τις δύο πλευρές. Ψήσε κάθε ζύμη γυ­ρίζοντάς τη μία φορά, μέχρι να αρχίσει να φαίνεται το σημάδι της ψησταριάς στη ζύμη και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί, περίπου για 10'. Επειδή στην ψησταριά η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από το φούρνο, η ζύμη γίνεται τραγανή όσο κι εκείνη στην πιτσαρία.

4. Μοίρασε τη ρικότα και άπλωσέ τη στις δύο πίτσες. Πασπάλισέ τες με το καλαμπό­κι και το μείγμα του ροδάκινου.

Κόψε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και βάλ’ το πάνω στις πίτσες. Σέρβιρε αμέσως.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 455 θερμίδες, 23 γρ. λιπαρά (9,9 γρ. κορεσμένα), 44 γρ. υδατάνθρακες, 20 γρ. πρωτεΐνη, 4 γρ. φυτικές ίνες, 606 mg νάτριο

ΑΠΟ ΤΗΝ GENEVIEVE KO

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i