Σαλάτα με κίτρινη κολοκύθα και «μπέικον» από μανιτάρι σιτάκε 

Μια σαλάτα με πρωτότυπους συνδυασμούς και εποχικά υλικά.

Σαλάτα με κίτρινη κολοκύθα

Από τη Laura Rege Φωτογραφίες: Sang An Απόδοση: Χρυσήλια Κατσώλη

Σαλάτα με κίτρινη κολοκύθα και «μπέικον» από μανιτάρι σιτάκε 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 40 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

Για το «μπέικον» από σιτάκε

230 γρ. μανιτάρια σιτάκε, χωρίς κοτσάνια, λεπτοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. τάμαριντ χαμηλό σε αλάτι ή σόγια σος

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Για τη σαλάτα

¼ φλ. αλεύρι

2 αβγά

1 φλ. θρυμματισμένη φρυγανιά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο

μαύρο πιπέρι

1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε 8 λεπτές φέτες

½ φλ. ελαιόλαδο

3 φλ. κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο

2 φλ. λαχανίδα ψιλοκομμένη

1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για το ντρέσινγκ από ταχίνι

¼ φλ. ταχίνι

¼ φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. σχοινόπρασο

ψιλοκομμένο

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

¼ κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση 

1. Για το «μπέικον» από σιτάκε: Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C. Σε ένα μπολ βάλε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, το τάμαριντ, το σιρόπι σφενδάμου και την πάπρικα. Στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ψήσε μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά, γυρίζοντάς τα αραιά, για 25-30 λεπτά.

2. Στο μεταξύ, ετοίμασε το μείγμα για το πανάρισμα. Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα αβγά και σε ένα τρίτο μπολ ανάμειξε τη θρυμματισμένη φρυγανιά με αλατοπίπερο. Παίρνοντας μία φέτα κίτρινης κολοκύθας τη φορά, πέρασέ την

από το αλεύρι, αφαιρώντας το περίσσιο. Στη συνέχεια βούτηξέ τη στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά, πατώντας την ελαφρά για να κολλήσει. Ακούμπησέ τη σε ένα πιάτο και επανάλαβε με όλες τις φέτες κολοκύθας.

3. Ζέστανε 0,5 εκ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια θερμοκρασία. Σε δύο δόσεις, πρόσθεσε τις φέτες κολοκύθας και τηγάνισε, γυρίζοντάς τες αραιά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να μαλακώσουν εσωτερικά, περίπου για 5 λεπτά την πλευρά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε τις κολοκύθες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί. Αλάτισε και άφησέ τες να κρυώσουν ελαφρώς. Κόψε την κάθε φέτα σε 4 λωρίδες.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό μέχρι να ανοίξει το χρώμα του μείγματος και να γίνει ομοιογενές. Πρόσθεσε τον άνηθο, τα σχοινόπρασα, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, το μπρόκολο, τη λαχανίδα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε στο μείγμα τα ντοματίνια. Τέλος, μοίρασε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και τοποθέτησε επάνω τις τραγανές κολοκύθες και το «μπέικον» από σιτάκε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i