Ταλιατέλες ρυζιού με μπολονέζ κολοκύθας

Δοκίμασε αυτή την υγιεινή εκδοχή των ζυμαρικών μπολονέζ.

Ταλιατέλες ρυζιού με μπολονέζ

Στην αγορά θα βρεις όλα τα είδη ζυμαρικών των συνταγών. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι το σχήμα των ζυμαρικών, το οποίο όμως δεν επηρεάζει τους γευστικούς συνδυασμούς. Παρακάτω θα βρεις μια νόστιμη συνταγή για ταλιατέλες ρυζιού με μπολονέζ κολοκύθας.

Διάβασε επίσης: Βίδες από αλεύρι ντίνκελ με πέστο αρακά, το τέλειο γεύμα για το ταπεράκι στο γραφείο

Ταλιατέλες ρυζιού με μπολονέζ κολοκύθας

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 30 ΛΕΠΤΆ

ΜΕΡΊΔΕΣ: 4

Υλικά

  • Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 6 φλ. καθαρισμένη πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 220 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 220 γρ. άπαχος χοιρινός κιμάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 φλ.)
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 340 γρ. ζυμαρικά από ρύζι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος
  • μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό περίπου μέχρι τη μέση και πρόσθεσε 1 κ.γ. αλάτι. Στερέωσε από πάνω ένα καλαθάκι για μαγείρεμα στον ατμό και άφησε να πάρει βράση. Βάλε την κολοκύθα στο καλάθι και σκέπασε με ένα καπάκι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα, για 20-25 λεπτά.
  2. Μετάφερε προσεκτικά την κολοκύθα σε ένα μπλέντερ ή ένα μούλτι. Πρόσθεσε 1 φλ. νερό από την κατσαρόλα και πολτοποίησε.
  3. Στο μεταξύ, ζέστανε 3 κ.σ. σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάλε τα δύο είδη κιμά, αλάτι και πιπέρι και τσιγάρισε μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός, περίπου για 6 λεπτά. Μετάφερέ τον σε μια πιατέλα και στράγγιξε τυχόν λίπος.
  4. Βάλε ξανά το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι και το κρεμμύδι. Τσιγάρισέ το μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, ανακατεύοντας, και τσιγάρισε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Βάλε τον πελτέ στο τηγάνι και τσιγάρισε ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  5. Πρόσθεσε στο σκεύος τον κιμά και τους χυμούς του και σβήσε με το κρασί. Βράσε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου για 2 λεπτά. Πρόσθεσε στο τηγάνι τον πουρέ κολοκύθας και άφησε να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο και σιγόβρασε για 5 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και βράσ’ τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό ώστε να φύγει το επιπλέον άμυλο.
  7. Μετάφερε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακάτεψε με τη μισή μπολονέζ. Εάν χρειάζεται, πρόσθεσε μερικές κουταλιές νερό για να πήξει η σάλτσα. Σέρβιρε με την υπόλοιπη μπολονέζ και σταγόνες ελαιολάδου. Πασπάλισε με το τυρί και το μαϊντανό.

Διάβασε επίσης: Τι να τρώω στο γραφείο και πώς να οργανώσω σωστά τα γεύματα για τη δουλειά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i