Θέλεις ένα υγιεινό και θρεπτικό γλυκό; Δοκίμασε πτι φουρ με φιστίκια Αιγίνης και σμέουρα

Αυτό το μικρό γλυκό είναι χειροποίητο, σε σωστή ποσότητα και με καλά υλικά προστιθέμενης θρεπτικής αξίας.

Συνταγή για πτι φουρ

Αυτό το μικρό γλυκό είναι χειροποίητο, σε σωστή ποσότητα και με καλά υλικά προστιθέμενης θρεπτικής αξίας. Aυτά τα πτι φουρ είναι το γλυκό που παίρνει τη σφραγίδα του Shape. Αν θέλεις ένα υγιεινό και θρεπτικό γλυκό, αλλά και παράλληλα νόστιμο, η παρακάτω είναι η ιδανική συνταγή.

Διάβασε επίσης: Η αγαπημένη μας συνταγή για μωσαϊκό παγωτό χωρίς ζάχαρη

Θέλεις ένα υγιεινό και θρεπτικό γλυκό; Δοκίμασε πτι φουρ με φιστίκια Αιγίνης και σμέουρα

Υλικά (40 κομμάτια)

  • 1 φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
  • 3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. και λίγο ακόμα αλάτι
  • 1/4 φλ. μαρμελάδα σμέουρο ή βατόμουρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • Φρέσκα ή αποξηραμένα σμέουρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 350°C. Ψέκασε ένα ταψί 33x23 εκ. με μαγειρικό σπρέι και κάλυψε με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Χτύπα τα φιστίκια Αιγίνης και την κρυσταλλική ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολύ λεπτό τρίμμα. Πρόσθεσε το βούτυρο και 120 γρ. τυρί κρέμα. Χτύπησε

    μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα, καθαρίζοντας και τα τοιχώματα του μπολ. Πρόσθεσε το αβγό και συνέχισε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνέχισε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και χτύπα έως ότου δε φαίνονται υπολείμματα  από αλεύρι. Άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.

  3. Ψήσε για 23-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Άφησέ το να κρυώσει και μετάφερέ το σε ένα δίσκο κοπής αφαιρώντας το αντικολλητικό χαρτί.
  4. Κόψε το ορθογώνιο στη μέση κατά πλάτος για να σχηματίσεις δύο ορθογώνια 16x15 εκ. Άπλωσε τη μαρμελάδα στο ένα και σκέπασέ το με το άλλο κομμάτι σαν σάντουιτς. Βάλε

    στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μέχρι μία μέρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

  5. Χτύπησε τα υπόλοιπα 230 γρ. τυρί κρέμα, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και λίγο αλάτι και συνέχισε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Άπλωσε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ορθογώνιο. Για να κοπεί μετά πιο εύκολα, βάλ’ το και πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σταθεί.
  6. Ίσιωσε τις άκρες και κόψε σε τετράγωνα περίπου 2,5 εκ. Γάρνιρε κάθε πτι φουρ με ένα σμέουρο.

Διάβασε επίσης: 5 συνταγές για γρανίτες που προτείνει η διαιτολόγος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i