Χυλός με ψητά λαχανικά και πέστο

Ναι, ο χυλός είναι ακόμα μέρος της διατροφής μας, αλλά τώρα οι σεφ έχουν ιδέες για να γίνει ακόμα πιο γευστικός και θρεπτικός

xilos-laxanika

Μην κάνεις τα λαχανικά ρατατούι. Κάνε τα λαχανικά χυλό και απόλαυσέ τα με ωραίο πέστο.

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: Μία ώρα

Υλικά

1.100 γρ. καθαρισμένοι βολβοί λαχανικών, όπως καρότα, παντζάρια, γογγύλια και ραπανάκια, σε κύβους 0,5 εκ.

1/4 φλ. συν 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

6 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών

1 φλ. καλαμποκάλευρο

1/4 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

Πιπέρι μαύρο

Μία σκελίδα σκόρδο

2 φλ. βασιλικός κομμένος ή kale

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1 Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ανακάτεψε τα λαχανικά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι. Ψήσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, για 30-35 λεπτά.

2 Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό ή το ζωμό να πάρει βράση μαζί με το καλαμποκάλευρο και 1/2 κ.γ. αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν χαμήλωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε το σκεύος και βράσε την πολέντα (χυλός) για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Πρόσθεσε το τυρί και καρύκεψε με το πιπέρι.

3 Σε ένα μούλτι ψιλόκοψε το σκόρδο, πρόσθεσε το βασιλικό ή το kale, τα κουκουνάρια, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι και ψιλόκοψέ τα. Με το μούλτι σε λειτουργία, πρόσθεσε σιγά σιγά το υπόλοιπο 1/4 φλ. ελαιόλαδο και χτύπησέ το μέχρι να πολτοποιηθεί

το μείγμα σου.

4 Μοίρασε την πολέντα σε 4 βαθιά πιάτα και πρόσθεσε στο καθένα λίγο από το πέστο. Ολοκλήρωσε με τα ψητά λαχανικά και λίγες σταγόνες πέστο από πάνω τους.

Φωτογράφηση: TED CAVANAUGH

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i