Φιλέτο ψαριού με πέστο μαϊντανού: Η τέλεια συνταγή για την Κυριακή των Βαΐων

Αυτό το φιλέτο λευκού ψαριού είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά και, χάρη στο πέστο μαϊντανού, έχει μια ιδιαίτερη γεύση που θα λατρέψεις!

12.04.2019

εχεις διαβασει

Φιλέτο ψαριού με πέστο

Αυτό το φιλέτο λευκού ψαριού είναι έτοιμο σε λιγότερο από 15 λεπτά και, χάρη στο πέστο μαϊντανού, έχει μια ιδιαίτερη γεύση που θα λατρέψεις!

Διάβασε επίσης: Βακαλάος με σάλτσα ρομέσκο με φουντούκια

Φιλέτο ψαριού με πέστο μαϊντανού

Προετοιμασία: 5 λεπτά,

Εκτέλεση: 12 λεπτά

Μερίδες 4

Υλικά

Για το πέστο μαϊντανού:

  • 1 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψίχα ψωμιού ολικής άλεσης

Για το ψάρι:

  • 2 φιλέτα λευκό ψάρι (170 έως 220 γραμμάρια το καθένα)

Διάβασε κι εδώ: Πότε είναι φρέσκα τα ψάρια και ποια είναι η εποχή τους;

Εκτέλεση

  • Για το πέστο μαϊντανού: Βάζεις στο μούλτι, τον μαϊντανό, και τον πολτοποιείς. Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξεις μια πάστα. (Το πέστο έχει διάρκειας μιας εβδομάδας στο ψυγείο).
  • Για το ψάρι: προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στεγνώνεις το ψάρι με ρολό κουζίνας, το λαδώνεις και τοποθετείς σε ταψάκι.
  • Ψήνεις για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά και πασπαλίζεις με ¼ της κούπας πέστο. Ψήνεις για 5 λεπτά με το πέστο μαϊντανού επάνω.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 157 θερμίδες, 5,3 γραμμ. Λιπαρά (κορεσμένα 1,5 γραμμάρια), 5 γραμμ.υδατάνθρακες, 23,8 γραμμ. Πρωτεΐνη,0,7 γραμμ.φυτικές ίνες,σάκχαρα 0,6 γραμμάρια, χοληστερόλη 45,7 mg

[related id="9470"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece