Γκουακαμόλε, χούμους, τσιμιτσούρι και σος φυστικοβούτυρου: Φτιάξε τα πιο τέλεια ντιπ και σάλτσες!

Φτιάξε νόστιμο ντιπ γκουακαμόλε, σάλτσα φιστικιού και τσιμιτσούρι αλλά και σούπερ υγιεινό χούμους για να συνοδεύσεις τα πιάτα σου.

12.06.2017

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Γκουακαμόλε, χούμους, τσιμιτσούρι και σος φυστικοβούτυρου: Φτιάξε τα πιο τέλεια ντιπ και σάλτσες!

Γκουάκαμόλε: Για την πιο απλή εκδοχή του γουακαμόλε με λίγα υλικά, βάζεις στο μπλέντερ ¼ αβοκάντο + 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού + 1 φέτα ντομάτα, 1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο + 1 κουτ. της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο + αλάτι-πιπέρι).

Για μια παραδοσιακή μεξικάνικη παραλλαγή, δες το βίντεο

 

Χούμους: Για να φτιάξεις 6 μερίδες (1 1/2 κούπες)

Υλικά

  • 250 γρ μαγειρεμένα ρεβύθια
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 60 ml ταχίνι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και 2-3 κουταλιές νερό (30 ml)
  • Μια πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ βάζεις ταχίνι και λεμόνι και χτυπάς για ένα λεπτό. Προσθέτεις το ελαιόλαδο,  το σκόρδο, το κύμινο και αλάτι και ανακατεύεις για 30 δεύτερα. Αφού στραγγίσεις, προσθέτεις και τα ρεβύθια και χτυπάς μέχρι να πάρεις ένα απαλό αποτέλεσμα. Αν το μείγμα είναι παχύρρευστο, ρίχνεις και το νερό μέσα, προσθέτεις αλάτι και πάπρικα.

 

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece