Σαλάτα με μοσχάρι & ντρέσινγκ μοσχολέμονο-τζίντζερ

Βάλε μοσχάρι και μοσχολέμονο στις σαλάτες σου και θα δεις διαφορά στη γραμμή σου.

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπτά
Υλικά
Για το ντρέσινγκ

1/4φλιτζ. χυμός μοσχολέμονου (περίπου 2μοσχολέμονα)

1κ.σ. ζάχαρη
2κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2κ.γ. σος ψαριού
1/4κ.γ. κόκκινη πιπεριά σε νιφάδες
Για τη σαλάτα

1/2κιλό μείγμα coleslaw

1½φλιτζ. καρότο τριμμένο
2κ.γ. λάδι κανόλα
3σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
350γραμμ. μοσχάρι, όπως στρογγυλό, κομμένο για τηγανιά
1/2φλιτζ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1/2φλιτζ. ανάλατα φιστίκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1.Ανακάτεψε το χυμό μοσχολέμονου, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη σος ψαριού και τις νιφάδες πιπεριάς σε μικρό μπολ,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και άφησέ το στην άκρη.

2.Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το μείγμαcoleslawκαι τα καρότα. Πρόσθεσε το ντρέσινγκ,ανακάτεψε καλά και άφησέ το στην άκρη.

3.Ζέστανε λάδι σε τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 15 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το μοσχάρι και σόταρέ το για 3 λεπτά,ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθεί καλά. Πρόσθεσε στη σαλάτα το μοσχάρι και όλο τον κόλιανδρο, κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας. Μοίρασε σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρισε με τα φιστίκια και τον υπόλοιπο κόλιανδρο.Σέρβιρε αμέσως.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 298 θερμίδες, 13 γραμμ. λιπαρά (2 γραμμ.κεκορεσμένα λιπαρά), 21 γραμμ. υδατάνθρακες,26 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. φυτικές ίνες,82 mgασβέστιο, 3 mgσίδηρος, 222 mgνάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i