#Shapetaperaki: Φτιάξε «έτοιμη» κοτόσουπα με κριθαράκι σε βάζο προσθέτοντας μόνο ζεστό νερό στο γραφείο!

Πάρε τη σε ταπεράκι στο γραφείο γιατί η κοτόσουπα είναι ένα λιχούδικο γιατρικό τόσο για τη ψυχή όσο και για το σώμα.

21.01.2018

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

#Shapetaperaki: Φτιάξε «έτοιμη» κοτόσουπα με κριθαράκι σε βάζο προσθέτοντας μόνο ζεστό νερό στο γραφείο!

Υλικά

  • 1/2 φλ. βρασμένο κριθαράκι
  • 1/2 φλ. ψημένα κολοκυθάκια σε κύβους
  • 1/2 φλ. ψητό στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος συν
  • 1 κ.σ. σε λεπτές λωρίδες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Αράδιασε το κριθαράκι, τα κολοκυθάκια, το κοτόπουλο, τον άνηθο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα σε ένα βάζο. Στύψε λεμόνι πάνω από τα συστατικά και βάλε τις λεμονόκουπες μέσα στο βάζο, με τη φλούδα προς τα πάνω. Αν χρησιμοποιήσεις τις λωρίδες βασιλικού και την παρμεζάνα, βάλ’ τα χωριστά σε δύο μικρά δοχεία.

2. Όταν είσαι έτοιμη να φας, γέμισε το βάζο μέχρι επάνω με βραστό νερό – βεβαιώσου ότι σκεπάζει εντελώς τα λεμόνια. Ανακάτεψε προσεκτικά, σκέπασέ το και άφησέ το να μείνει για 2 λεπτά. Αφαίρεσε τις λεμονόκουπες και πέταξέ τες. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρισε με τις λωρίδες βασιλικού και την παρμεζάνα.

 

 

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece