Συνταγές με καρπούζι: 5 ιδέες που μπορείς να απολαύσεις μόνο τώρα

Είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλεις στις συνταγές σου το καρπούζι.

30.07.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Συνταγές με καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα της εποχής. Πώς μπορείς να το βάλεις στη διατροφή σου με έναν εναλλακτικό τρόπο; Δες παρακάτω μερικές συνταγές με καρπούζι για να δοκιμάσεις τώρα.

Συνταγές με καρπούζι: 5 ιδέες που μπορείς να απολαύσεις μόνο τώρα

1. Πίτσα με βάση το καρπούζι

Συνταγές με καρπούζι: 5 ιδέες που μπορείς να απολαύσεις μόνο τώρα

Βρες εδώ 5 διαφορετικές συνταγές για να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι.

2. Ψητό κοτόπουλο πανέ με καρπούζι και τοματίνια τουρσί

Συνταγές με καρπούζι: 5 ιδέες που μπορείς να απολαύσεις μόνο τώρα

Φτιάξε ένα διαφορετικό ψητό κοτόπουλο πανέ με τοματίνια και καρπούζι. Η συνταγή είναι εύκολη και ταιριάζει σε κάθε εποχή.

3. Μπάρες με καρπούζι

Συνταγές με καρπούζι: 5 ιδέες που μπορείς να απολαύσεις μόνο τώρα

Από τον Cool Artisan.

Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Για την κρέμα καρπουζιού

  • 5 φλιτζάνια χυμό καρπούζι
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 30 γρ. ζελατίνη (σκόνη)

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα τοιχώματα

Για την κρέμα καρπουζιού

  • Βάζουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια του χυμού καρπούζι σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια χυμό καρπούζι με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το γάλα.
  • Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη πάνω από το μπολ με τα 2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά έτσι ώστε η ζελατίνη να μπορεί να διαλυθεί και να αρχίσει να απορροφά το υγρό.
  • Το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή το βάζουμε να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία, μέχρις ότου η ζελατίνη λιώσει εντελώς στο χυμό.
  • Προσθέτουμε το χυμό καρπούζι με τη λιωμένη ζελατίνη στο άλλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη βάση.
  • Το τοποθετούμε το στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί για 3 έως 4 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

4. Γρήγορη σαλάτα με καρπούζι και ντομάτες

Συνταγές με καρπούζι

Ξεχωριστή σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα με μόλις 146 θερμίδες.

5. Καρπουζόπιτα

Συνταγές με καρπούζι

Από τον Cool Artisan.

Υλικά

  • 500 γρ. ψίχα από καρπούζι
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 50 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ.
  • 65 γρ. μέλι + 2 κ.σ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • κανέλα
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αφού αφαιρέσουμε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια, το στύβουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο το προσθέτουμε σιγά-σιγά για να διαπιστώσουμε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.
  • Στη συνέχεια αφού λαδώσουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίσουμε με σουσάμι και το μισό σιμιγδάλι αδειάζουμε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 1,5 εκ., και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.
  • Όταν βγάλουμε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, για να απορροφηθεί.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece