Ελεάννα Λίμα: Η female Captain των adidas Runners μιλά για τις fitness συνήθειές της και μάς δίνει τις συμβουλές της

Πώς παραμένει motivated, ποια είναι τα αγαπημένα της σνακ και είδη προπόνησης;

Ελεάννα Λίμα Ελεάννα Λίμα adidas

"More than happy, more than proud. More than ready. Ως νέα female Captain των #adidasRunnersAthens ανυπομονώ να ζήσω τον παλμό του πιο δυνατού #running #community", είχε γράψει η Ελεάννα Λίμα στον λογαριασμό της στο Instagram πριν από λίγο καιρό, κάνοντας γνωστό το ξεκίνημά της στην ομάδα των adidas Runners και μάλιστα στον ρόλο της female Captain της κοινότητας. 

 

Η γνωστή personal trainer των νοτίων προαστίων ασχολείται και με διάφορα projects με αντικείμενο το fitness και τώρα η ομάδα των adidas Runners ήρθε να προστεθεί στην καθημερινότητά της. Η Ελεάννα μιλά στο shape.gr για τη νέα αυτή εμπειρία της αλλά και γενικότερα για τον fitness τρόπο ζωής της. Αν δεν την ξέρεις ήδη, ήρθε η ώρα να την γνωρίσεις καλύτερα! 

Τι προσφέρει στην ψυχολογία σου το τρέξιμο και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου;

Λίγο πολύ στις μέρες μας όλοι έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και πόσο εύθραυστη είναι αυτή. Γι’ αυτό και το τρέξιμο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι το "φάρμακό” μου! Κι αυτό, γιατί μου προσφέρει και σωματικά και ψυχικά οφέλη. Σωματικά μου προσφέρει υγεία σε όλους τους τομείς. Σε ψυχολογικό επίπεδο, το τρέξιμο με βοηθάει να αποβάλω το στρες και να καθαρίσω το μυαλό μου ενώ παράλληλα μου δίνει περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα κι έναν πιο ποιοτικό ύπνο το βράδυ!

Πώς παραμένεις motivated ακόμα και εκείνες τις μέρες που βαριέσαι να τρέξεις ή να κάνεις οτιδήποτε; 

Σε γενικές γραμμές αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα – εύκολα βρίσκω το κίνητρο που θα με κάνει να σηκωθώ από τον καναπέ! Αυτό που με δυσκολεύει κάποιες φορές είναι η κατάλληλη διαχείριση του χρόνου μου, γιατί η καθημερινότητά μου είναι πολύ γεμάτη, με αποτέλεσμα να μην έχω πάντα όσο χρόνο θα ήθελα για να τρέξω. Πραγματικά πιστεύω πως η ύπαρξη ενός στόχου μπορεί να σε κινητοποιήσει και να σε κρατήσει active τις πιο δύσκολες στιγμές, που μπορεί να βαριέσαι ή να είσαι αναβλητικός. Επίσης, πολλές φορές, χρειάζεται και η κατάλληλη παρέα για να… "ξεσηκωθείς"!

Υπάρχει κάποια συμβουλή για το πώς βελτιώνεις το επίπεδό σου στο τρέξιμο σχετικά γρήγορα; 

Για να μάθεις να τρέχεις γρήγορα, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις να τρέχεις! Βήμα-βήμα, με υπομονή και επιμονή, κάθε φορά θα γίνεσαι και καλύτερος. Με την καθοδήγηση των Running Coaches των adidas Runners Athens, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις, όποιος κι αν είναι ο στόχος σου. Γι’ αυτό, μη χάνεις τα online sessions στο Facebook Groupτων adidas Runners Athens, όσο είμαστε σε lockdown, και τις φυσικές προπονήσεις του community, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Επίσης, φρόντισε να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό και κυρίως τα κατάλληλα running παπούτσια! Εγώ έχω λατρέψει τα UltraBoost21, που μου προσφέρουν κορυφαία άνεση κι επιστροφή ενέργειας σε κάθε μου βήμα. 

Ελεάννα Λίμα
Ελεάννα Λίμα

Ποιες μπορεί να είναι οι μικρές προληπτικές κινήσεις σου για να προλάβεις ενδεχόμενους τραυματισμούς; 

Φροντίζω πάντα πριν την προπόνησή μου να κάνω πολύ καλή προθέρμανση. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάω με ασκήσεις με λάστιχο έτσι ώστε να προετοιμάσω σωστά τους μύες και τις αρθρώσεις μου. Μετά ακολουθεί η προθέρμανση (χαλαρό τρέξιμο ή σχοινάκι) και οι ασκήσεις κινητικότητας ή ενεργητικές διατάσεις. Αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μου είναι και οι διατάσεις καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τυχόν τραυματισμούς. 

Πώς βιώνεις την εμπειρία σου ως adidas runner; Πώς προέκυψε ο ρόλος σου ως female captain;

Από το ξεκίνημα των adidas Runners το 2016 συμμετείχα ως runner σε προπονήσεις και σε events του community. Αυτό που με ενθουσίασε από την αρχή είναι η ολιστική προσέγγιση των adidas Runners. Το πρόγραμμα είναι εβδομαδιαίο και δεν περιορίζεται μόνο στο τρέξιμο αλλά περιλαμβάνει ενδυνάμωση, yoga, pilates, συμβουλές διατροφής, αποκατάστασης και ψυχολογίας αλλά και special experiences που μας εμπνέουν και μας κάνουν να περνάμε καλά! Οπότε όταν ήρθε η πρόταση να αναλάβω τον ρόλο της female Captain, είχα ήδη μοιραστεί φανταστικές εμπειρίες με τα υπόλοιπα μέλη. Το αθλητικό αλλά και το επαγγελματικό μου background φυσικά κι έπαιξαν ρόλο στην πρόταση, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι με τους adidas Runners έχουμε την ίδια φιλοσοφία: θέλουμε να βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να υποστηρίξω ιδιαίτερα τις γυναίκες ώστε να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται και να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό!

Τι feedback έχεις από το community των adidas runners;

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης με την πανδημία, η επαφή μου μέχρι στιγμής με το community είναι μόνο digital. Χαίρομαι τόσο πολύ που οι adidas Runners με "αγκάλιασαν" από την πρώτη στιγμή και πραγματικά ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλους από κοντά το συντομότερο δυνατό. Από τη μία, είναι τρομερή ικανοποίηση να νιώθεις αποδοχή και στήριξη από το community. Από την άλλη μεριά όμως, νιώθω το μέγεθος της ευθύνης και θέλω να δώσω το 100% μου ώστε να εμπνεύσω τα μέλη να πετύχουν τους στόχους τους και να χαίρονται την κάθε στιγμή μαζί μας. 

Εκτός από το τρέξιμο, ποιες άλλες είναι οι αγαπημένες σου προπονήσεις; 

Αγαπημένες μου δραστηριότητες είναι το kick boxing και ο χορός! 

Τα αγαπημένα σου υγιεινά σνακ; 

Μπάρες δημητριακών, φρούτα εποχής και αμύγδαλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i