Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Shape Αυγούστου: Πώς προετοιμάζεται για μία σημαντική αγωνιστική περίοδο;

Τι τρώει και τι άλλο της δίνει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μη μένει μακριά από τις προπονήσεις;

Κατερίνα Στεφανίδη

Όταν κάναμε τη συνέντευξη, η Κατερίνα Στεφανίδη βρισκόταν ακόμα στο σπίτι της στις ΗΠΑ και είχε μπροστά της την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τώρα που τη διαβάζεις έχει αγωνιστεί. Όποια και αν είναι η θέση που κατακτά σε κάθε αγώνα, αυτό που σίγουρα ισχύει είναι πως η Κατερίνα έχει στόφα μεγάλης αθλήτριας και το έχει αποδείξει. 

Πώς είναι μία μέρα από τη ζωή σου όταν προετοιμάζεσαι για έναν αγώνα; 

Τώρα πλέον, αφού πέρασα τα 30, έχει αλλάξει λίγο. Η μέρα μου ξεκινά με καφέ, που είναι το πρώτο που κάνω! Προσπαθώ επίσης να τρώω κάθε 2 ώρες, οπότε αυτό επηρεάζει το πρόγραμμά μου. Όσο για την προπόνηση, αφιερώνω περίπου 2 ώρες κάθε πρωί κάνοντας κάποιου είδους αποθεραπεία, π.χ. γιόγκα, δυναμικές διατάσεις ή ασκήσεις φυσικοθεραπείας. Ακολουθεί η προπόνηση, η οποία, ανάλογα με την περίοδο, μπορεί να έχει διάρκεια από 2 έως 5-6 ώρες. Επιστρέφοντας σπίτι και μετά το φαγητό, ο Μιτς με βοηθά να κάνω μια δεύτερη συνεδρία αποθεραπείας.

Τι τρως εκείνη την περίοδο;

Τα κιλά μου ήταν για μένα ένα από τα προβλήματα που είχα ως νεαρή αθλήτρια. Στα 16 μου πήρα κάποια κιλά μπαίνοντας στην εφηβεία, ο προπονητής μου πανικοβλήθηκε και κατέληξα να φτάσω σχεδόν στα όρια της βουλιμίας. Διέκοψα τον αθλητισμό για περίπου 8 μήνες, η μόνη προπόνηση που έκανα ήταν να τρέχω με ειδικές φόρμες που σε κάνουν να ιδρώνεις. Έχανα και έπαιρνα 10 κιλά μέσα σε 1 μήνα. Όταν έφευγαν οι γονείς μου από το σπίτι, έψαχνα τα ντουλάπια για να βρω κάτι να φάω… Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν ότι πήγα στο εξωτερικό για σπουδές, γιατί τότε σταμάτησα να νιώθω την πίεση ότι υπήρχε κάποιος από πάνω μου που μετρούσε τις μπουκιές μου. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν όταν άρχισα να συζώ με τον Μιτς. Έκανα τότε το μεταπτυχιακό μου και πρωί, μεσημέρι και βράδυ έτρωγα δημητριακά με γάλα. Σταδιακά ο Μιτς με βοήθησε να βελτιώσω πολύ τη διατροφή μου. Στις φάσεις προετοιμασίας για αγώνες τρώω συχνά γεύματα, π.χ. ξεκινάω τη μέρα μου με γιαούρτι με βρόμη και μύρτιλλα, μετά από 2 ώρες μπορεί να φάω αβγά, μετά ένα σπιτικό σάντουιτς, στη συνέχεια, καθώς πλησιάζει η ώρα προπόνησης, μία μπανάνα ή μία μπάρα δημητριακών. Το βραδινό μας έχει σχεδόν πάντα πρωτεΐνη, κυρίως κρέας ή ψάρι.

Κατερίνα Στεφανίδη

Κατερίνα, έχεις σίγουρα ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Εκτός από τη
διατροφή σου, τι άλλο σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μη μένεις
στιγμή μακριά από τις προπονήσεις σου;

Για να μπορώ να αντεπεξέρχομαι στην καθημερινότητα και τις απαιτήσεις των προπονήσεών μου έχω ως σύμμαχο τα συμπληρώματα διατροφής SOLGAR®. Ακόμα και σε περιόδους με αυξημένες ανάγκες, λόγω προπονήσεων και αγώνων, έχω διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες! Τα ξεχωρίζω γιατί πρόκειται για προϊόντα που τα διακρίνει η επιστημονικότητα και η εξειδίκευση, αφού μπορώ πάντα να βρω το προϊόν που χρειάζομαι και μάλιστα με καινοτόμο σύσταση και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Κατερίνα Στεφανίδη

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στο Shape που κυκλοφορεί. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i