Ένας ακόμα άθλος για τον Μάριο Γιαννάκου που τερμάτισε υπερμαραθώνιο στην Αρκτική

"Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ποτέ ότι δε μπορείτε να καταφέρετε κάτι", ανέφερε ύστερα από το κατόρθωμά του, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας.

Μάριος Γιαννάκου @Instagram

Ο Μάριος Γιαννάκου δεν είναι ούτε υπεράνθρωπος, ούτε έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Διαθέτει όμως υπομονή και πίστη στον εαυτό μου. Δύο βασικά συστατικά που του επέτρεψαν να ολοκληρώσει έναν σπουδαίο άθλο, ξεπερνώντας κάθε αδυναμία και προσωπικό όριο. Ο 29χρονος αθλητής έκοψε το νήμα του τερματισμού στον υπερμαραθώνιο των 500χλμ "Lapland Arctic Ultra", στον Αρκτικό Κύκλο, αποδεικνύοντας πως ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Με μια μακροσκελή δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Μάριος Γιαννάκου μετάφερε την ευχάριστη είδηση της επιτυχίας στους χιλιάδες θαυμαστές του, περιγράφοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις αντιξοότητες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος, στον δύσκολο αγώνα των οκτώ ημερών στην άκρη του κόσμου. Όπως επισήμανε ο ίδιος, η ελληνική σημαία και η αγάπη του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει και τελικά να φτάσει στον τερματισμό.

"Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα την ψυχή μου να βγαίνει έξω από το σώμα μου. Υπήρξε ένα σημείο του αγώνα όπου για να συνεχίσω την προσπάθεια έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου να μη σκέφτεται σαν άνθρωπος. Σαν άνθρωπος που πονάει, κλαίει, απογοητεύεται και υποφέρει. Έπρεπε να εξαλείψω κάθε αδυναμία. Πολλές φορές τα κατάφερνα και άλλες φορές ερχόταν η σωματική και κυρίως η εσωτερική συντριβή από την οποία δε μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Όλα κυλούσαν πολύ αργά εκεί έξω, μαρτυρικά αργά. Είδα αθλητές να καταρρέουν, είδα εμένα να καταρρέω και να προσπαθώ να πιαστώ από κάπου. Το έλκηθρο ένιωθα να μου ξεριζώνει την πλάτη κάθε μέρα λίγο λίγο και οι υποθερμίες μέσα στον αγώνα αμέτρητες. Τρόμαξα όταν κατάλαβα τί μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Με ρωτάτε ποσό βαρύ ήταν το έλκηθρο.

Το μεγαλύτερο βάρος το είχε η ελληνική σημαία η οποία αποτέλεσε μαζί με τα δικά σας μηνύματα το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίζω. Θέλω να ξέρετε ότι το καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ποτέ ότι δε μπορείτε να καταφέρετε κάτι γιατί είστε φτιαγμένοι για να καταφέρνετε τα ΠΑΝΤΑ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήσασταν δίπλα μου πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και όλους εσάς που μου δίνατε τόση αγάπη και δύναμη μέσα από τα μηνύματα σας. Ευχαριστώ όσους δε πίστεψαν σε μένα, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά, ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα που με βοήθησαν να τα ανεβαίνω. Αφιερώνω την προσπάθεια αυτή σε όλη την Ελλάδα και στους Έλληνες" σημείωσε ο υπεραθλητής μαραθωνοδρόμος.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο Μάριος Γιαννάκου δεν είναι η πρώτη φορά που γράφει ιστορία με την εντυπωσιακή προσωπική του προσπάθεια και ελπίδα να καταφέρει το ακατόρθωτο, αφού έχει λάβει επίσης μέρος σε αγώνες στην έρημο Αλ Μαρμούμ και την ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Μάλιστα, μεταξύ των σπουδαιότερων επιτευγμάτων του συγκαταλέγεται και η κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη μέσα σε ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο, μια καλή του φίλη, την Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και η οποία όταν πρωτογνωρίστηκαν του είχε εκμυστηρευτεί πως έχει όνειρο να κατακτήσει το "βουνό των Θεών".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i