10 επιστημονικές συμβουλές για να ξεφορτωθείς το κοιλιακό λίπος

Πιο λεπτή κοιλιά μπορείς να αποκτήσεις και μάλιστα χωρίς υπεράνθρωπη προσπάθεια.

κοιλιακούς iStock

Η απώλεια κοιλιακού λίπους μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες στρατηγικές που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και διαχειρίσιμη. Αν ψάχνεις τρόπους για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά με υγιεινό τρόπο, δες τα 10 καλύτερα κόλπα για να το πετύχεις.

Απόκτησε μυς: Το καύσιμο για τη μείωση του λίπους

Οι μύες είναι το "κλειδί" για την καταπολέμηση του λίπους. Η απόκτηση μυών όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνισή σου, αλλά αυξάνει και την ικανότητα του σώματός σου να καίει λίπος. Οι ασκήσεις δύναμης, όπως τα καθίσματα και οι άρσεις θανάτου, είναι εξαιρετικές γι' αυτό.

Βρες μια διατροφή που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη. Ο έλεγχος της όρεξής σου και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις κοιλιακό λίπος. Η διαλείπουσα νηστεία και η δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι αποτελεσματικές στρατηγικές.

Φρόντισε το μικροβίωμα του εντέρου σου

Το μικροβίωμα του εντέρου σου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και το βάρος σου. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα, είναι ευεργετική. Επίσης, εξέτασε το ενδεχόμενο λήψης προβιοτικών για να διατηρήσεις μια υγιή ισορροπία.

Ελαχιστοποίησε το στρες, χαλάρωσε και πάρε βαθιές αναπνοές

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους. Η εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης, όπως οι βαθιές αναπνοές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i