Γιατί η προπόνησή σου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα - όλες οι αιτίες

Τα πολύ σοβαρά λάθη που κάνεις μέσα κι έξω από το γυμναστήριο και σε κρατούν μακριά από το στόχο σου για ένα δυνατό σώμα. Μάθε ποια είναι και πώς θα τα διορθώσεις.

προπονηση iStock/metamorworks

Περνάς αρκετές ώρες τη βδομάδα μέσα στο γυμναστήριο, αλλά τον τελευταίο καιρό, ανησυχητικές σκέψεις σιγοκαίνε το μυαλό σου την ώρα που προπονείσαι: "Δεν αισθάνομαι όσο δυνατός θα έπρεπε, κανονικά", "Κάτι δεν μου πάει καλά με την εικόνα μου στον καθρέφτη και θέλω να βρω τι φταίει", "Μήπως το παράκανα με το άνω μέρος του σώματος και τα πόδια μου μοιάζουν με κοτόπουλου;", "Να αλλάξω γυμναστήριο;".

Μη νιώθεις άσχημα. Αντίθετα, δώσε στον εαυτό σου συγχαρητήρια επειδή εξακολουθείς να γυμνάζεσαι, έχεις βρει το κίνητρο και το μόνο που σε εμποδίζει να φτάσεις στον τελικό στόχο είναι μια επίμονη στασιμότητα της προόδου σου. Μικρό το πρόβλημα -το ‘χουμε. Εδώ είναι τα 6 σημάδια που φρενάρουν τις προπονήσεις σου και, βεβαίως, οι αντίστοιχες λύσεις για να τα διορθώσεις, άμεσα.

Δεν έχεις καν κάποιο πρόχειρο πλάνο

Ασκήσεις, σετ, επαναλήψεις, διαλείμματα: βάλ’ τα στη σειρά.

Στο σχολείο, κάθε μαθητής πρέπει να έχει πρόγραμμα ώστε να πάρει τη "σειρά" του, να βελτιώσει την πρόοδό του και να να φτάσει στο στόχο -το πτυχίο. Έτσι και στο γυμναστήριο, κάθε γυμναζόμενος πρέπει να ακολουθεί ανάλογη στρατηγική για να χτίσει τις γερές βάσεις που χαρίζουν ένα σώμα-έπαθλο: πρόγραμμα, μελέτη, αφοσίωση, επιμονή. Κοίτα, εδώ ήρθες για να μεταμορφώσεις το σώμα σου και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται στην τύχη. Χωρίς ένα πλάνο, θα είσαι πάντα στάσιμος και μετεξεταστέος.

Πώς θα ιεραρχήσεις σωστά τις ασκήσεις στο γυμναστήριο

Πώς θα το φτιάξεις: Πρέπει να μάθεις πώς θα αξιοποιείς στο μάξιμουμ το χρόνο που βρίσκεσαι στο γυμναστήριο -και τα λεφτά της συνδρομής σου. Είναι αλήθεια ότι χωρίς έναν έμπειρο personal trainer πάνω από το κεφάλι σου, εύκολα παρακάμπτεις ένα σετ, "κλέβεις" μερικές επαναλήψεις και σπαταλάς τη δύναμή σου σε ανούσιες ή λάθος ασκήσεις. Αλλά επειδή ένας προσωπικός προπονητής κοστίζει, αρκέσου στη μασημένη τροφή: πάρε στα χέρια σου το βασικό πρόγραμμα που σου έχει συστήσει ο υπεύθυνος του γυμναστηρίου και κόλλα πάνω του χωρίς χρονοτριβές. Ακόμη και ένα πρόχειρο σχέδιο είναι καλύτερο από το τίποτα, ωστόσο αποτελεί τη βάση για να συνεχίσεις να μπαίνεις σε όλο και πιο απαιτητικά επίπεδα προπόνησης.

Δείτε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i