Γιατί δεν πρέπει να ασκείσαι νηστική

Όπως κι αν γυμνάζεσαι, πρέπει πάντοτε να τρως μισή ώρα πριν την προπόνηση. Αλλά γιατί;

γυμναστικη iStock

Αν έχεις αναρωτηθεί άπειρες φορές αν πρέπει να φας πριν ή μετά τη γυμναστική σου και δεν έχεις ακόμα καταλήξει ποιο είναι το σωστό, τότε αυτό το άρθρο έχει την απάντηση. 

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Άσκησης και Βιοχημικής Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Baylor, Darryn S. Willoughby, δήλωσε πως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο να έχεις φάει κάτι πριν από την προπόνησή σου και οι λόγοι είναι πολλοί. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως το να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι δεν είναι ό,τι καλύτερο αφού έτσι, αναγκάζεις το σώμα σου να υποστεί στρες. Ως αποτέλεσμα, θα παράξει περισσότερη κορτιζόλη, που ονομάζεται επίσης ορμόνη του στρες, και η οποία θα οδηγήσει το σώμα να στραφεί στους μυς για ενέργεια. Κάτι που σίγουρα δε θέλεις αν ο σκοπός σου είναι να "χτίσεις" μυς. 

Άλλος ένας, εξίσου βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να τρως πριν την προπόνηση, είναι το γεγονός πως η τροφή θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να κινηθεί με περισσότερη δύναμη. Μία πρόσφατη μελέτη μάλιστα, διαπίστωσε ότι μετά από 60 λεπτά τρέξιμο, η ομάδα των αθλητών που είχε φάει κατάφερε να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση, το τελευταίο μισάωρο, και σε υψηλότερο ρυθμό, σε σχέση με μία άλλη ομάδα που έτρεχε με άδειο στομάχι. 

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i