Γιατί να γυμναστείς στις 6 το πρωί;

Είναι γλυκό το χουζούρι κάτω από το πάπλωμα, όταν όμως μάθεις τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής, είναι πιθανό να μην αλλάξεις πλευρό αλλά συνήθειες.

gym istock

Είσαι τύπος που κλείνει το ξυπνητήρι 10 φορές μέχρι εντέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να ετοιμαστεί σε χρόνο dt για τη δουλειά; Σου φαίνεται βάρβαρο το πρωινό ξύπνημα και θεωρείς αδιανόητο το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με γυμναστική;

Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο ειδικά για σένα. Διάβασε παρακάτω 10 καλούς λόγους για να αλλάξεις mindset και συνήθειες ωφελώντας τη σωματική και την ψυχική σου υγεία. Η πρωινή γυμναστική:

Πώς θα μάθεις να ασκείσαι το πρωί χωρίς δυσκολία;

1. Ενισχύει την καύση λίπους

Σύμφωνα με έρευνες, σε όσους γυμνάζονται έστω μία ώρα πριν από το πρωινό παρατηρείται μεγαλύτερη μείωση λίπους σε σύγκριση με όσους γυμνάζονται το απόγευμα ή το βράδυ.

2. Σε βάζει σε fit mood

Όταν εντάσεις στο πρόγραμμά σου την πρωινή προπόνηση, έχεις πολλές πιθανότητες να μείνεις συνεπής και να μην ακυρώσεις το μάθημά σου στο γυμναστήριο.

3. Γίνεται σταδιακά ανάγκη

Με την πάροδο του χρόνου (κάποιοι θέτουν τις 21 ημέρες για ορόσημο) το σώμα και το μυαλό συνηθίζουν αλλά και επιζητούν την πρωινή άσκηση, καθιστώντας τη μια υγιή συνήθεια.

4. Βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας

Αν ξεκινάς τη μέρα σου με έναν δυνατό καφέ, σκέψου ότι έτσι ακριβώς λειτουργεί στον οργανισμό σου η πρωινή άσκηση. Σε ενεργοποιεί και προετοιμάζει το μυαλό σου για το τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα στη μέρα.

Θυμήσου: Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις το πρωί τόσο περισσότερη ενέργεια έχεις όλη την υπόλοιπη ημέρα.

5. Σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα

Στο πλαίσιο μελέτης, οι συμμετέχουσες που γυμνάζονταν στις 7 π.μ. είχαν βαθύτερο αλλά και πιο ποιοτικό ύπνο σε σύγκριση μ’ εκείνες που γυμνάζονταν αργότερα μέσα στη μέρα.

6. Ανεβάζει τη διάθεσή σου

Η άσκηση ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να απελευθερώσει σεροτονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τη διάθεση, την ευεξία και την αίσθηση της ευτυχίας. Η σεροτονίνη, επίσης, συντελεί στην καλύτερη ποιότητα ύπνου αλλά και στη λειτουργία της πέψης.

7. Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη

Αlzheimer, καρδιακές παθήσεις και υπέρταση είναι ορισμένες από τις παθήσεις που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση στην οποία τα κύτταρα δεν ανταποκρίνονται καλά στην ινσουλίνη. Στη συνέχεια το πάγκρεας προσπαθεί να το αντισταθμίσει παράγοντας περισσότερη γλυκόζη. Η άσκηση σε περίοδο νηστείας έχει δείξει ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

8. Μειώνει τις λιγούρες

Κάνοντας προπόνηση πριν από το πρωινό, μειώνεται ο πειρασμός να τσιμπολογάς μέσα στη μέρα. Και, το κυριότερο, μειώνεται η συναισθηματική πείνα, που συχνά οδηγεί σε υπερφαγία.

9. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου σου

Καθαρό μυαλό, καλύτερη μνήμη, μείωση του άγχους και της νευρικότητας είναι τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής στην εγκεφαλική σου λειτουργία.

10. Χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα

Και ποια από εμάς δε θέλει να έχει μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι σου, να σηκωθείς και να κάνεις τη γυμναστική σου. Τι λες, ξεκινάς από αύριο κιόλας;

Δες και αυτό: Προπόνηση το πρωί; 6 τρόποι για να ξεκινήσεις (χωρίς γκρίνια)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i