Ποιο Ozempic; Έτσι θα αποκτήσεις το σώμα που θέλεις

Για να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις, απλά ξεκίνα να χορεύεις, λένε οι ερευνητές

dancing istock

Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά το 2024 μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους αν ξεκινήσουν να χορεύουν, προτείνει μια νέα μελέτη που συνδέει τον χορό με την απώλεια βάρους.

Τι έδειξε η μελέτη για τα οφέλη του χορού

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν πρόθυμοι να σηκωθούν, να ασχοληθούν με τον χορό και να χορέψουν, το σώμα τους παρουσίασε σημαντικές θετικές αλλαγές στη μάζα σώματος, στην περίμετρο της μέσης και στη μάζα λίπους, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PLOS ONE.

Οι χορευτές επωφελήθηκαν επίσης:

  • από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας
  • από βελτιώσεις σε παθήσεις όπως διαβήτης, πέτρες στη χολή, υπέρταση και καρδιαγγειακές παθήσεις.

"Ο χορός είναι αποτελεσματικός στην απώλεια λίπους σε άτομα υπέρβαρα και παχύσαρκα και έχει σημαντική βελτίωση στη σύσταση και τη μορφολογία του σώματος", δήλωσε ο συν-συγγραφέας Yaya Zhang, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Χουνάν της Κίνας.

3 είδη χορού για να αυξήσεις καύσεις και τι θα γυμνάσεις με το καθένα

Οι ερευνητές αναγνώρισαν τη δυσκολία διατήρησης μιας μακροπρόθεσμης θετικής συνήθειας όπως είναι η τακτική άσκηση, ο χορός όμως είναι μια μορφή βιώσιμης άσκησης που μπορείς να την απολαμβάνεις τακτικά.

"Ο χορός μπορεί να είναι μια ευεργετική παρέμβαση άσκησης για την απώλεια λίπους", είπε ο Zhang. "Ως μια μορφή σωματικής δραστηριότητας που ενσωματώνει την άσκηση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, ο χορός έχει πλεονεκτήματα στην ενίσχυση των κινήτρων για άσκηση.

Το να χορεύεις περισσότερο από τρεις μήνες, κάνοντας και φιγούρες χορού, ευνοεί την επίτευξη των κλινικών στόχων που σχετίζονται με βελτιώσεις στη σύσταση του σώματος. Ταυτόχρονα με την απώλεια λίπους, ο χορός διατηρεί και ενύσχυσε τη μορφολογία του σώματος των συμμετεχόντων. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για τους νέους, κάτω των 45 ετών.

Ας κρατήσουν οι χοροί

Η ομάδα μελέτησε 646 άτομα που πάλευαν με την παχυσαρκία, σε δέκα διαφορετικές μελέτες. Όσο πιο δημιουργικό είναι το στυλ χορού, τόσο μεγαλύτερες είναι οι θετικές αλλαγές, σημείωσαν οι ερευνητές. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν υπέρβαρα παιδιά και ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον — και οι δύο εμφάνισαν μετρημένες βελτιώσεις.

Οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν τη διαφορά μεταξύ του χορού και της τακτικής αερόβιας άσκησης ή άλλων εντατικών στυλ προπόνησης και φάνηκε ότι ο χορός είχε ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την απώλεια κιλών, χάρη στην προπόνηση ολόκληρου του σώματος που κάνουν οι χορευτές, με μειωμένο κίνδυνο γρήγορης κόπωσης.

Με άλλα λόγια: και ένα, δύο, τρία, τέσσερα, ξεκίνα τον χορό!

Διάβασε ακόμη: Τι χορό να ξεκινήσω; Γνώρισε 5 είδη χορού που θα σου χαρίσουν ένα fit σώμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i