Η άσκηση drunken monkey θα σε κάνει να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Αυτή η γρήγορη και απλή άσκηση, η drunken monkey, πριν από τον ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμάσαι όλη τη νύχτα.

sleep istock

Κάποιες φορές ο καλός ύπνος και οι συνιστώμενες 7-9 ώρες κάθε βράδυ μπορεί να είναι μια πρόκληση: Πρέπει να έχεις ολοκληρώσει το δείπνο σε λογική ώρα, να έχεις αφιερώσεις χρόνο για να χωνέψεις το φαγητό και επίσης να έχεις ένα πρόγραμμα ύπνου που θα σε βάλει σε μια κατάσταση ήρεμη χαλάρωσης μετά από μια κουραστική και δύσκολη μέρα.

Αυτό συνήθως σημαίνει να κλείνεις τις συσκευές σου μια ώρα πριν τον ύπνο, να διαβάζεις για λίγα λεπτά και να ηρεμείς. Αλλά το να πέφτεις για ύπνο αμέσως εμποδίζει τον εγκέφαλο να δώσει σήμα για ύπνο.

Αν δυσκολεύεσαι να αποκοιμηθείς και δοκιμάζεις νέες τεχνικές χαλάρωσης τα SoMe κάποιες φορές είναι ένας θησαυρός από δοκιμασμένα και αληθινά hacks, συμβουλές και κόλπα. Ένα από τα πιο πρόσφατα trend, στο οποίο ορκίζονται όσοι το δοκίμασαν, είναι η άσκηση drunken monkey ή μεθυσμένος πίθηκος, η οποία σύμφωνα με τους TikTokers μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν μωρό.

Τι είναι η άσκηση drunken monkey ή μεθυσμένος πίθηκος;

Ο μεθυσμένος πίθηκος είναι μια μικρή άσκηση ή εξάσκηση κίνησης που έχει σκοπό να ενισχύσει τη ροή του αίματος στα άκρα. Περιλαμβάνει τη λήψη μιας στάσης με ανοιχτά πόδια, τη μετατόπιση των γοφών εμπρός και πίσω και την κίνηση των χεριών με εναλλασσόμενες κυκλικές κινήσεις. Ο Jake Crossman, ο οποίος δημοσίευσε την κίνηση στον λογαριασμό TikTok της USA Medical, αναφέρει ότι κάνει τις κινήσεις για περίπου ένα λεπτό πριν κοιμηθεί.

Πώς να την κάνεις

https://www.tiktok.com/@usamedical/video/7083217635181301038?is_from_webapp=1&sender_device=pc

 

Στάσου με ανοιχτά πόδια, μετατόπισε το βάρος σου από τη μία πλευρά στην άλλη, κρατώντας τους γοφούς χαλαρούς. Στη συνέχεια, κάνε μια πλήρη περιστροφή των ώμων.

Υπάρχουν στοιχεία ότι οι ήπιες κινήσεις, όπως το streching, η γιόγκα ή το τσιγκόνγκ μπορούν να προσφέρουν αυτά τα οφέλη. Οι ήπιες κινήσεις πριν τον ύπνο μπορεί να ανακουφίσουν την ένταση και το σφίξιμο, να προάγουν την καλή ροή του αίματος και να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα για να προετοιμάσουν το νου και το σώμα για ύπνο.

Έτσι, εάν η άσκηση αυτή δεν έχει αποτέλεσμα σε σένα, δοκίμασε για μερικά λεπτά διατάσεις ή γιόγκα για να έχεις καλή ποιότητα ύπνου. Μια ανασκόπηση του 2015 που εξέτασε την πρακτική της διαλογιστικής κίνησης πριν τον ύπνο φάνηκε να έχει παρόμοιο συμπέρασμα. Η σωματική και γνωστική δραστηριότητα χαμηλού επιπέδου φάνηκε να βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου στους ενήλικες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Geriatrics Society. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για δραστηριότητες μέτριας ή υψηλής έντασης.

Ύπνος στο τσεπάκι: 5 συμβουλές για να τον αποκτήσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i