Τατιάνα Γκούσιν | Η πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Shape

Δες το αποτέλεσμα του shooting και διάβασε αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Τατιάνας Γκούσιν!

SHAPE 216 ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ

"CITIUS, ALTIUS, FORTIUS": Το μότο των Ολυμπιακών Αγώνων ("πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά") έγινε ο ιδανικός τίτλος για το Cover Story της Τατιάνας Γκούσιν. Η 7η στην παγκόσμια κατάταξη, 30χρονη πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, λίγο πριν την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη και στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, πόζαρε στον φακό του Κοσμά Κουμιανού και μίλησε στο Shape για τις στιγμές που καθόρισαν την ανοδική πορεία της. 

SHAPE 216

ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ ΦΟΡΑΕΙ 4 KEEPS ELASTIC BRA-P, RUN FAVORITES VELOCITY FL TIGHT, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ VELOCITY NITRO 3 PSYCHEDELIC RUSH,
ΚΟΝΤΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΟΛΑ PUMA

 

Πριν από τη φωτογράφιση ήσουν λίγο διστακτική, αν και σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα. Μετά το πρώτο σου εξώφυλλο, πόσο σε εξέπληξε ο εαυτός σου;

Αρχικά ήμουν λίγο διστακτική, αλλά παρά την ανασφάλειά μου, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα με ξάφνιασε ευχάριστα. Αν και αρχικά είχα αρκετό άγχος, σιγά σιγά χάθηκε και απολάμβανα κάθε στιγμή. Η ομάδα ήταν εκπληκτική και αυτό με βοήθησε να νιώσω άνετα. Νομίζω ότι ο συνδυασμός αυτός δημιούργησε ένα τέλειο αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αν και δεν θεωρούσα πως έχω φωτογένεια, αυτή η εμπειρία με έκανε να αντικρίσω τον εαυτό μου με νέο φως και να αντιληφθώ ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε πράγματα που μου φαίνονταν δύσκολα παλαιότερα.

7η στον κόσμο! Η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας σου! Πώς μετράει μέσα σου; Έχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις κάνει;

Αυτή η επιτυχία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της καριέρας μου και με γεμίζει με υπερηφάνεια. Αρχικά, μπορώ να πω πως δεν το έχω ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει, αλλά κάθε φορά που το σκέφτομαι, αισθάνομαι σαν να ζωντανεύει ένα παιδικό όνειρο. Η προσπάθεια και ο αγώνας μου για να φτάσω σε αυτήν τη θέση με οδήγησαν σε ένα σημείο που μου φαινόταν απίθανο να φτάσω. Παρόλο που δεν ένιωσα αμέσως την πλήρη ικανοποίηση, η εμπειρία αυτή με διδάσκει σημαντικά πράγματα για τον εαυτό μου και τη δύναμή μου. Είναι ένα βήμα προς την αύξηση της αυτοπεποίθησής μου και την προετοιμασία μου για τις μελλοντικές προκλήσεις.

SHAPE 216 TATIANA GUSIN

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΙΝ ΦΟΡΑΕΙ PUMA FIT MOVE WOVEN JACKET, PUMA FIT MOVE WOVEN JOGGER, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ PWRFRAME TR3, ΚΟΝΤΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΟΛΑ PUMA.

 

Ποια στιγμή στην πορεία σου υπήρξε καθοριστική;

Σημαντικές στιγμές ήταν κάθε φορά που αντιμετώπιζα τραυματισμούς ή όταν ένας παλιός τραυματισμός επηρέαζε την απόδοσή μου. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, ανέκαθεν βρισκόταν η ευκαιρία να ενισχύσω τον χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά μου. Αυτή η πείρα με έκανε πιο δυνατή και αποφασισμένη να επιδιώξω τους στόχους μου παρά τις δυσκολίες. Αν και αρχικά αισθανόμουν αδικία για την περιορισμένη δυνατότητά μου να προπονηθώ και να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο, αυτή η εμπειρία με καθοδηγούσε στο να γίνω ακόμα πιο αποφασισμένη να παλέψω για τα όνειρά μου.

SHAPE 216 TATIANA GUSIN

PUMA TEAM FOR THE FANBASE GRAPHIC CROPPED TEE, T7 FOR THE FANBASE MESH SHORTS,
FASTER CLEAR VISOR, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ PALERMO, ΨΗΛΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΟΛΑ PUMA.

 

Αν ένα πράγμα έχεις διδαχθεί από τον πρωταθλητισμό, αυτό είναι...

… ότι η επιμονή και η αφοσίωση είναι τα "κλειδιά" για την επίτευξη των στόχων μας. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται το ταξίδι, η συνεχής προσπάθεια και η αντοχή μας στις δυσκολίες είναι αυτές που μας οδηγούν στην επιτυχία. Ο πρωταθλητισμός μού έχει διδάξει ότι κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη, και ότι οι πραγματικοί νικητές είναι αυτοί που συνεχίζουν να προσπαθούν ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση; Ρώμη;

Αυτό ακριβώς! Η Ρώμη φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή μου. Παρόλο που στο προηγούμενο πρωτάθλημα είχα έναν τραυματισμό, ήταν μια εμπειρία που με έκανε να μάθω πολλά. Ελπίζω απλώς να είμαι υγιής και να απολαύσω κάθε στιγμή αυτής της αθλητικής περιπέτειας, καθώς και να συναγωνιστώ με αθλήτριες που θαυμάζω και σέβομαι.

SHAPE 216 TATIANA GUSIN

4KEEPS ELASTIC BRA-P, PUMA FIT TRAIN STRONG 7/8 TIGHT, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ PWRFRAME TR3,
ΚΟΝΤΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΟΛΑ PUMA

 

Ολυμπιακοί Αγώνες, Παρίσι, 2024. Ποιες οι σκέψεις, οι βλέψεις και οι στόχοι σου;

Θα είναι η πρώτη μου Ολυμπιάδα και έχω αρκετό άγχος αλλά και χαρά για την εμπειρία αυτή! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το 2024 είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ένας στόχος που με συναρπάζει. Η προετοιμασία μου ήδη έχει ξεκινήσει, και ο στόχος μου είναι να είμαι σε κορυφαία φόρμα και να προκριθώ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας συνδυασμός αθλητικής αγωνίας, πνεύματος ομαδικότητας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΓΚΟΥΣΙΝ

ΣΤΟ SHAPE ΑΠΡΙΛΙΟΥ '24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ!

CREDITS:

Συνέντευξη: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Φωτογραφίες: Κοσμάς Κουμιανός

Βοηθός φωτογράφου: Γιώργος Μακρής

Art Direction: Νάνσυ Βλοντάκη

Styling: Σίσσυ Σουβατζόγλου

Makeup- Μαλλιά: Ζέφη Σιώτου (D-Tales)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i