Καθαρό γυμναστήριο: Πού πηγαίνουν τα βακτήρια όταν γυμνάζεσαι;

Η καλή υγιεινή στο γυμναστήριο ξεκινάει πρώτα από όλα από το σπίτι!

gym iStock

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν εκπτώσεις που μπορεί να σε παρακινούν να ξεκινήσεις γυμναστήριο, προκειμένου να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις. Ωστόσο το καλοκαίρι, είναι φυσικό λόγω της ζέστης, να ιδρώνεις πολύ.

Ασκήσεις ποδιών | Γύμνασε τα πόδια σου σαν αθλήτρια στίβου

Το ιδανικό πριν πας στο γυμναστήριο είναι να φορέσεις καθαρά αθλητικά ρούχα, καθώς τα ήδη φορεμένα συγκεντρώνουν ιδρώτα και βακτήρια που μυρίζουν άσχημα, όπως επίσης και να κάνεις ένα γρήγορο ντουζ.

Πώς όμως θα διαπιστώσεις τα red flags που υποδεικνύουν ότι ένα γυμναστήριο δεν τηρεί τους κανόνες καθαριότητας; Μάθε πώς να διατηρήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους υγιείς στο γυμναστήριο.

5 τρόποι για να διαπιστώσεις αν το γυμναστήριο είναι καθαρό ή όχι

  1. Δεν έχει πουθενά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια
  2. Τα δάπεδα κολλάνε
  3. Η σκόνη είναι εμφανής
  4. Υπάρχουν χαλασμένα μηχανήματα
  5. Δεν υπάρχουν σημάνσεις

1. Δεν έχει πουθενά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

Η έλλειψη άμεσα διαθέσιμων απολυμαντικών μαντηλιών υγιεινής για τα μέλη ή το προσωπικό για να σκουπίζουν τον εξοπλισμό μετά τη χρήση συχνά σημαίνει ότι ο εξοπλισμός φιλοξενεί αόρατα βακτήρια. Το ίδιο εάν δεν έχει αντιβακτηριδιακά υγρά σε εμφανή σημεία.

2. Τα δάπεδα κολλάνε

Τα δάπεδα και τα μηχανήματα άσκησης θα πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά στην αφή. Αν τα νιώθεις κολλώδη, ίσως σημαίνει ότι δεν καθαρίζονται σωστά. Δώσε επίσης προσοχή σε λεκέδες, ιδρώτα, σκόνη ή τρίχες στα δάπεδα, στους πάγκους και στα μηχανήματα.

Επίσης, εάν τα μέλη του γυμναστηρίου που χρησιμοποιούν εξοπλισμό δεν τον καθαρίζουν μετά, υποδηλώνει ότι δεν έχει καλλιεργηθεί στο γυμναστήριο κουλτούρα καθαριότητας.

3. Η σκόνη είναι εμφανής

Εξοπλισμός φορτωμένος με σκόνη είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το γυμναστήριο παραμελεί την καθαριότητα. Επίσης, ένα καθαρό γυμναστήριο έχει μια φρέσκια και ουδέτερη μυρωδιά. Αν αντιληφθείς μια δυσάρεστη οσμή ιδρώτα, μούχλας ή καθαριστικών, ίσως αποτελεί ένδειξη κακής υγιεινής.

4. Υπάρχουν χαλασμένα μηχανήματα

Μηχανήματα και εξοπλισμός που είναι χαλασμένα και εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να σημαίνει έλλειψη ενδιαφέροντος από τη διοίκηση του γυμναστηρίου. Επίσης, η ύπαρξη σκουριάς ή φθορών στα μηχανήματα άσκησης μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη συντήρησης και καθαριότητας.

5. Δεν υπάρχουν σημάνσεις

Η απουσία πινακίδων που καθοδηγούν τα μέλη να καθαρίζουν τον εξοπλισμό μετά από κάθε χρήση υποδηλώνει ότι η καθαριότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα. 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η καθαριότητα ενός γυμναστηρίου είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών και λοιμώξεων. Αν εντοπίσεις σημάδια που υποδεικνύουν κακή υγιεινή, ίσως είναι καλό να αναζητήσεις εναλλακτικές λύσεις για την άσκησή σου.

Πρωινό: Οι καλύτερες ιδέες για πριν και μετά την προπόνηση

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i