4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται

Τελικά, τι να μην λάβεις υπόψη σου όταν αναζητάς ένα νέο αθλητικό ζευγάρι;

DSC02244-Edit

Είναι δύσκολο να σκεφτείς την προπόνηση χωρίς να σκεφτείς επίσης ένα βασικό κομμάτι - εργαλείο της: τα αθλητικά παπούτσια. Στην αγορά υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα διαφορετικών μοντέλων, κάτι που κάνει κάθε σου επιλογή μια πραγματική πρόκληση. Από τον ισχυρισμό ότι "Χρειαζόμαστε πολλά διαφορετικά είδη αθλητικών παπουτσιών" μέχρι το ότι "Τα ελαφριά παπούτσια είναι πιο αποδοτικά", ο κόσμος του fitness είναι γεμάτος απόψεις και μύθους. Αλλά πόση αλήθεια υπάρχει πίσω στις απόψεις αυτές; Τελικά, τι να μην λάβεις υπόψη σου όταν αναζητάς ένα νέο αθλητικό ζευγάρι;

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται - εικόνα 1

Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται

Μύθος 1 "Χρειαζόμαστε διαφορετικά είδη αθλητικών παπουτσιών ανάλογα με το workout"

Ανάλογα με την προπόνηση, υπάρχει μια ποικιλία από ταχύτητες, επιφάνειες και κινήσεις, οπότε, κάθε άσκηση χρειάζεται και την ανάλογη υποστήριξη. Η χρήση μιας ποικιλίας διαφορετικών τύπων παπουτσιών αναγκάζει τα πόδια και τη φόρμα μας να προσαρμοστούν σε ένα ευρύτερο φάσμα εκπαιδευτικών φορτίων, ενώ κάθε είδος εξυπηρετεί και μια διαφορετική ανάγκη. Αυτό, ωστόσο, ίσως ίσχυε παλαιότερα. Οι νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί και στην βιομηχανία αυτή μάς επιτρέπουν τη δημιουργία σχεδίων που ανταποκρίνονται σε πολλαπλές ανάγκες, καθιστώντας ένα και μόνο ζευγάρι ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε είδους προπόνηση.

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται - εικόνα 2
 

Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

H Reebok λανσάρει το αθλητικό παπούτσι που μπορεί να σε συνοδεύσει σε κάθε είδους προπόνηση, το πολυαναμενόμενο Nano X1. Το νέο μοντέλο φιλοδοξεί να γίνει the Official Shoe of Fitness και όχι άδικα, καθώς είναι το πιο άνετο και ευέλικτο παπούτσι για προπονήσεις, που έχει δημιουργήσει ποτέ το brand. Πώς μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις προπονήσεις;  Το Nano X1 συνδυάζει την άνεση ενός παπουτσιού για τρέξιμο, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά ενός ανώτερου training shoe που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του fitness. Είτε πρόκειται για HIIT, bootcamp, cardio, dance, boxing ή λειτουργική προπόνηση, το Nano X1 σχεδιάστηκε για να μπορεί να σε υποστηρίζει στα πάντα.

Μύθος 2 "Τα ελαφριά παπούτσια είναι πιο αποδοτικά"

Οι γρηγορότεροι χρόνοι εξαρτώνται κυρίως από το σωματικό βάρος, το επίπεδο προπόνησης και το είδος άσκησης. Τα πολύ ελαφριά παπούτσια για τρέξιμο μπορούν μάλιστα να δημιουργήσουν και πρόβλημα στο σώμα των αρχάριων δρομέων που δεν διαθέτουν την απαραίτητη μυϊκή σταθερότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα βαρύτερα παπούτσια θα ήταν καλύτερα επειδή παρέχουν καλύτερη καθοδήγηση του ποδιού. Όσο πιο προχωρημένο είναι το επίπεδό σου, τόσο περισσότερο μπορεί να επωφεληθείς από ελαφρύτερα παπούτσια για τρέξιμο. Όμως, γενικά, τα ελαφρύτερα παπούτσια δεν είναι πιο αποδοτικά.

Μύθος 3 "Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα γυναικεία και τα αντρικά αθλητικά παπούτσια είναι το χρώμα και το design"

Πολλά μοντέλα παπουτσιών απευθύνονται ειδικά σε γυναίκες ή άνδρες και υπάρχει λόγος για αυτό.  Το γυναικείο πόδι είναι, σε σχέση με το αντρικό, μικρότερο, στενότερο, πιο εύκαμπτο και καταλαμβάνει πολύ μικρότερο όγκο. Επιπλέον, οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν ως προς το σωματικό βάρος και τον συνολικό έλεγχο του σώματος. Όλες αυτές οι διαφορές λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό διαφορετικών μοντέλων παπουτσιών για το κάθε φύλο.

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται - εικόνα 3

Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

Μύθος 4 "Οι ανατομικοί πάτοι σε βοηθούν να τρέχεις χωρίς πόνο" 

Οι ανατομικοί πάτοι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στο πόδι την απαραίτητη σταθερότητα την οποία δεν μπορούν να παρέχουν πλήρως οι μύες του σώματος στο πόδι και το γόνατο. Χρειάζεται σε όλους; Όχι, αυτό δεν είναι ένας γενικός κανόνας. Η βελτίωση της δύναμης, της κινητικότητας και της ισορροπίας είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διόρθωση απλών ανισορροπιών. Όλα αυτά μπορείς να τα υποβοηθήσεις με ένα αθλητικό παπούτσι με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται - εικόνα 4
 

Αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα τα βρεις εδώ.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Nano X1 της Reebok είναι ο απόλυτος έλεγχος, η σταθερότητα και η υποστήριξη που παρέχει στο πόδι, σε κάθε είδος προπόνησης. Λάβε υπόψη σου τις παραπάνω παραμέτρους για να κάνεις την κατάλληλη επιλογή! Τα νέα αθλητικά  παπούτσια Reebok Nano X1, θα βρεις εδώ και σε επιλεγμένα καταστήματα. 

4 μύθοι για τα αθλητικά παπούτσια καταρρίπτονται - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i