Στρογγυλοί γλουτοί; Συγχαρητήρια… αλλά δες και τις ιδανικές ασκήσεις για το σχήμα τους!

Μάθε τι σχήμα γλουτών έχεις και επίλεξε τις κατάλληλες ασκήσεις.

31.07.2017

εχεις διαβασει

Αν θέλεις τέλειους γλουτούς ξεκίνα σήμερα (όχι 1 εβδομάδα πριν την παραλία!).
Αν έχεις τετράγωνους γλουτούς μάθε ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για σένα εδώ. Αν έχεις στρογγυλλούς γλουτούς συνέχισε να διαβάζεις. Κι αν δεν ξέρεις το σχήμα των γλουτών σου (στρογγυλό, τετράγωνο ή καρδιά) κάνε κλικ εδώ!

Στρογγυλοί γλουτοί

«Εάν οι γλουτοί σου έχουν σχήμα Ο, ο στόχος σου είναι απλά να διατηρήσεις το σχήμα με ένα συνολικό πρόγραμμα», εξηγεί ο Quimbo. Ο καλύτερος τρόπος να τονίσεις το σχήμα σου είναι να δουλέψεις όλους τους μυς. «Γυμνάζοντας τους γλουτιαίους από όλες τις γωνίες και με διαφορετικούς τρόπους θα διατηρήσεις τη σύσφιξη και θα έχεις το σχήμα που θέλεις».

Ασκήσεις για στρογγυλούς γλουτούς

Προβολή matrix: Κάνε προβολή προς τα εμπρός με το δεξί πόδι, μετακίνησε το δεξί πόδι προς τα έξω σε πλάγια προβολή (το δεξί σου πόδι θα είναι ίσιο σε αυτή την προβολή) και μετά μετακίνησε το δεξί σου πόδι πίσω σε ανάποδη προβολή. «Προσπάθησε να μην ξεκουράζεις το πόδι ανάμεσα στις διαφορετικές θέσεις αλλά να το μετακινείς με μια ρευστή κίνηση προς κάθε κατεύθυνση», επισημαίνει ο Quimbo. Κάνε 10 με 12 προβολές σε κάθε πόδι.

Πλιέ: Κάνε καθίσματα πλιέ. Τα πόδια σου θα είναι λίγο πιο ανοιχτά από το φάρδος των ισχίων και θα περιστρέψεις τα ισχία έτσι που οι μύτες των δαχτύλων θα βλέπουν στο πλάι – αυτή είναι η «δεύτερη θέση» του μπαλέτου. Κατέβα σε βαθύ κάθισμα λυγίζοντας τα γόνατα και μετά ίσιωσέ τα για έρθεις σε όρθια θέση. Κάνε 10 με 12 επαναλήψεις. Κατόπιν, η Mallett συστήνει να κάνεις μερικά «ροκανίσματα» με μικρή κίνηση για 10 χρόνους.

Πλαϊνές κλοτσιές του Pilates: Θα χρειαστείς έναν πάγκο ή μία καρέκλα για αυτή την άσκηση. Σκύψε πάνω από τον πάγκο με την πλάτη ίσια, τα πόδια ακριβώς στην ευθεία των ισχίων και στήριξε τον έναν αγκώνα στον πάγκο με τον ώμο ακριβώς πάνω από τον αγκώνα. Βάλε το άλλο χέρι στο ισχίο σου. Με το πέλμα φλεξ, ανασήκωσε το πόδι στο ύψος του ισχίου. Μετά, κρατώντας το πόδι στο ίδιο ύψος, τέντωσέ το ακριβώς πίσω σου. Κατέβασε το πόδι που δουλεύεις και επανάλαβε 10 -12 φορές. Στη συνέχεια, κάνε μικρά ροκανίσματα στο ύψος του ισχίου για 10 χρόνους. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Πώς να διώξω την κοιλιά; Έτσι φεύγει το σπλαχνικό λίπος!

Υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι καλής ζωής που συρρικνώνουν και αδυνατίζουν την κοιλιά σου.

Απώλεια βάρους μόνο με περπάτημα! Δες πώς!

Το περπάτημα μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική γυμναστική, αρκεί να το κάνεις σωστά!

Δοκίμασα τη νέα συλλογή των adidas Women και ιδού η εμπειρία μου

Σε ένα exclusive event στο κατάστημα Cosmos Sport στην Αγία Παρασκευή, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την ολοκαίνουρια συλλογή «Statement» των adidas Women.

EMOM και AMRAP σε προπόνηση με βάρη: Συνδύασε αερόβια με ενδυνάμωση σε ένα workout

Η ιδανική προπόνηση αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για εξαιρετική ενδυνάμωση.

Άννα Κιάφα
H πρωταθλήτρια στίβου Άννα Κιάφα στo Shape: Η προπόνηση και η καθημερινότητα του πρωταθλητισμού στην Ελλάδα

Η Άννα Κιάφα είναι αθλήτρια στίβου στα 400 μ. μετ’εμποδίων, αλλά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο δρόμο της προς την κορυφή.

#shapegreece