Κική Τσακαλδήμη: Έτοιμη να κατακτήσει το Explorers Grand Slam (το έχουν κάνει μόνο 46 άνθρωποι παγκοσμίως!)

Η Κική εμπνεύστηκε και έβαλε στόχο ζωής να φτάσει στο Βόρειο και Νότιο Πόλο με τα πόδια, αλλά και στις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου.

INTO_HELIs

Φωτογραφίες: Higher than Everest

Στις 4 Αυγούστου 2018 η ομάδα  Higher than Everest προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Dar es Salaam, στην Τανζανία, και ξεκινά η προσπάθεια της Κικής Τσακαλδήμη για την ανάβαση στην κορυφή του μυθικού Κιλιμάντζαρο (5,895m), στην Αφρική. H αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του γενικότερου project Higher than Everest , με στόχο την ολοκλήρωση του απόλυτου άθλου των ορειβατών, το λεγόμενο Explorers Grand Slam.

Η Κική, μια γυναίκα που μέχρι το φθινόπωρο του 2015 δεν έχε καμία ορειβατική εμπειρία εμπνεύστηκε και έβαλε στόχο ζωής να ολοκληρώσει τον απόλυτο άθλο των ορειβατών το λεγόμενο Explorers Grand Slam, δείχνοντας πως οι γυναίκες, αλλά και όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο είμαστε ικανοί να θέτουμε υψηλούς στόχους και στην συνέχεια να τους πραγματοποιούμε! Μέσα από τις πράξεις της δηλώνει πως σημασία δεν έχει που βρίσκεσαι σήμερα, αλλά που μπορείς να φτάσεις.

Τι είναι το Explorers Grand Slam;

O στόχος της Κικής είναι να φτάσει στο Βόρειο και Νότιο Πόλο με τα πόδια, αλλά και στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου («7Summits»), άθλος που έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία μόλις από 46 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και καμιάς Ελληνίδας ανάμεσα τους. Αρχικά, η Κική, η οποία το Μάιο του 2017 έγινε η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα που ανέβηκε στο όρος Έβερεστ (8250μ), θα επιχειρήσει να βρεθεί στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής (Uhuru peak), μεταφέροντας το μήνυμα πως όλα είναι δυνατά στην ζωή αν πραγματικά το πιστέψεις και εργαστείς σκληρά.

Κική Τσακαλδήμη: Έτοιμη να κατακτήσει το Explorers Grand Slam (το έχουν κάνει μόνο 46 άνθρωποι παγκοσμίως!) - εικόνα 1

Τι σημαίνει ορειβασία στο Κιλιμάντζαρο;

Η ανάβαση στις πλαγιές του Κιλιμάντζαρο περιλαμβάνει περάσματα από τα υψίπεδα που χαρακτηρίστηκαν ως το λίκνο της ανθρωπότητας (φαράγγι Olduvai). Η διαδρομή που επιλέχθηκε για την ανάβαση στην κορυφή Uhuru, είναι η Lemosho, η οποία είναι επίπονη επειδή είναι η μακρύτερη, αλλά έχει χαρακτηριστεί και η ομορφότερη – έχει θέα το rain forest που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και, ίσως, το αρχαιότερο δάσος του πλανήτη και στο πέρας του δυτικού ορίζοντα συγκλίνουν τα εδάφη που συναντούν το μεγάλο ρήγμα της Αφρικής σχεδόν στη γεωγραφική καρδιά της.

Η αποστολή θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Θα είναι ένα ταξίδι αναμέτρησης των στοιχείων της φύσης με τα σωματικά και ψυχικά της όρια, ένα μείγμα εικόνων, παλαιοντολογικής ιστορίας, και σωματικής προσπάθειας σε γεωγραφικές συντεταγμένες που όλα σαν σύνολο ανάγουν την εμπειρία σε “ταξίδι στο βαθύ παρελθόν του πλανήτη μας”, όπως πολύ πετυχημένα το χαρακτήρισε ο αρχηγός της αποστολής Satyabrata Dam, μία ανάβαση που ο ίδιος έχει ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ακολούθησε τα βήματα της Κικής ως την κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου μέσα από το site της www.higherthaneverst.org 

Διάβασε επίσης: Η fitness editor Ευμορφία Σαββαΐδη εμπνεύστηκε από την Κική Τσακαλδήμη και ξεκίνησε ορειβασία. Ιδού τα 10 πράγματα που έμαθε!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i