Οι καλύτερες ασκήσεις για κάτω κοιλιακούς: H 10λεπτη αποτελεσματική προπόνηση - χωρίς εξοπλισμό

Για έναν σφιχτό κορμό και μία κολακευτική κοιλιά με γράμμωση στα δύσκολα σημεία, τους κάτω κοιλιακούς.

Ασκήσεις για κάτω κοιλιακούς iStock

Ο όρος "κάτω κοιλιακοί" σημαίνει τον κοιλιακό μυ που καλύπτει ολόκληρο το μεσαίο τμήμα μας και συνδέεται με τη λεκάνη μας. Οι ασκήσεις για κάτω κοιλιακούς που θα κάψουν το λίπος είναι από τις πιο δημοφιλείς και όχι άδικα, αφού είναι ένα από τα σημεία συσσώρευσής του στο σώμα μας. 

Το να έχεις γυμνασμένους κάτω κοιλιακούς είναι πολύ ωφέλιμο, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιθυμείς. Μία σφιχτή κοιλιά διατηρεί τον πυρήνα σου δυνατό, αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη, κάνει την περιοχή αυτή να φαίνεται πιο κολακευτική αλλά και συμβάλλει στην ορθοσωμία γενικότερα. 

Tip για μεγαλύτερα αποτελέσματα

Μια συμβουλή για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις παρακάτω ασκήσεις - αλλά και κάθε άσκηση - είναι να εστιάσεις σε αυτές τις κινήσεις. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Hull διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συγκεντρώνονταν στους μύες τους και το πώς κινούνται βίωσαν μεγαλύτερη μυϊκή δραστηριότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικότερα αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου. 

Παρακάτω ακολουθεί μια 10λεπτη ρουτίνα προπόνησης από την Pamela Reif που στοχεύει στην περιοχή των κάτω κοιλιακών, δεν έχει εξοπλισμό, και μπορείς εύκολα να την βάλεις στην καθημερινότητά σου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i