Hip dips: 10 ασκήσεις για να απαλλαγείς από τα βαθουλώματα στους γλουτούς

Oι ασκήσεις που θα δυναμώσουν τους γλουτούς σου και θα λειάνουν τις ανισορροπίες στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφες καμπύλες.

Hip dips Ιnstagram @lauradesiree

Ta hip dips είναι τα βαθουλώματα κατά μήκος του σώματός μας, ακριβώς κάτω από το οστό του ισχίου. Κάποιοι τα αποκαλούν "γοφούς βιολιού" λόγω του ανάλογου σχήματος που αποκτά το σώμα στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτές οι εσοχές μπορεί να είναι ελαφρές και μόλις εμφανείς ή μπορούν να είναι και αρκετά έντονες. Είναι ένα φυσιολογικό στοιχείο της δομής του σώματος, που ωστόσο πολλές φορές είναι ενοχλητικό και θέλουμε να το διορθώσουμε. 

Αίτια εμφάνισης 

Τα hip dips εμφανίζονται όταν το δέρμα είναι προσκολλημένο στο βαθύτερο μέρος του οστού του μηρού. Αυτές οι εσοχές είναι πιο αισθητές σε ορισμένα άτομα. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα και την κατανομή του λίπους και των μυών στη δομή του σώματος. Οι εσοχές μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο εμφανείς ανάλογα με το πλάτος των γοφών σου και το σχήμα της λεκάνης σου, καθώς και την κατανομή του σωματικού λίπους.

Εάν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την εμφάνιση των ισχίων, μπορείς να κάνεις ορισμένες ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις τους γύρω μύες και να κάψεις το λίπος. Οι παρακάτω δέκα ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να τονώσεις γοφούς, μηρούς, κοιλιακούς και οπίσθια. 

Hip dips: 10 ασκήσεις για να απαλλαγείς από τα βαθουλώματα στους γλουτούς

1. Side hip openers

2. Κickback lunges σε όρθια θέση

3. Side leg lifts σε όρθια θέση

4. Squats

5. Πλαϊνά squats

6. Πλαϊνά lunges

7. Side curtsy lunges

8. Glute bridges

9. Leg kickbacks

10. Lying down side leg raises

 

 

Ξεκίνα με 1 έως 2 σετ την ημέρα και αύξησε σταδιακά. Μπορεί να θέλεις να κάνεις διαφορετικές ασκήσεις σε διαφορετικές ημέρες. Προσπάθησε να ξοδέψεις τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα κάνοντας αυτές τις ασκήσεις και βάλε ως στόχο σου να τις κάνεις 4 έως 6 φορές την εβδομάδα.

Μερικές ακόμα αλλαγές που θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου: 

  • Δημιούργησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η άσκηση, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η γενική φροντίδα του εαυτού σου θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλά.
  • Αύξησε την πρόσληψη νερού.
  • Οι υδατάνθρακες μπορεί να σου προσφέρουν πρόσθετη ενέργεια για να μεγιστοποιήσεις τις προπονήσεις σου.
  • Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.
  • Συμπεριέλαβε πολλά καλά λίπη, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
  • Απόφυγε το επεξεργασμένο πρόχειρο φαγητό, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.
  • Μπορείς να εξισορροπήσεις τη ρουτίνα φυσικής κατάστασης ασκώντας και άλλα μέρη του σώματος. Για να ενεργοποιήσεις το σώμα σου, είναι σημαντικό να κάνεις μια ποικιλία ασκήσεων. Ενσωμάτωσε και άλλους τύπους προπόνησης cardio στη ρουτίνα σου.
  • Μείνε αφοσιωμένη σε μια ρουτίνα προπόνησης και πρόσθεσε σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σου ρουτίνα.
  • Όρισε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για τον εαυτό σου. Η επίτευξη των στόχων σου θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i