Πιασμένοι μηροί; Ανακούφισέ τους με 3 απλές διατάσεις

Απαλλάξου από τα "πιασίματα" στο κάτω μέρος του σώματος σου.

διατάσεις iStoc

Είτε λόγω ελλείψεις χρόνου, είτε απλώς λόγω παράληψης, πολλοί είναι εκείνοι που προσπερνούν την αποθεραπεία μετά το κύριο μέρος των προπονήσεών τους. Η λανθασμένη αυτή τακτική συνήθως οδηγεί σε ενοχλητικά πιασίματα, όπως επίσης και σε τραυματισμούς των μυών, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται για κάποιο διάστημα η ενασχόληση με την γυμναστική, ώσπου να ανακουφιστεί ο πόνος. Έτσι, όχι μόνο επιβαρύνεται το σώμα σου με διάφορες δυσκολίες, αλλά και το fitness πρόγραμμα σου.

Γιατί η ευελιξία στην κίνηση είναι καλή για την υγεία μας;

Για να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα και να συνεχίσεις απτόητη τις προπονήσεις σου, φρόντισε πριν και – κυρίως – μετά να εκτελείς μερικές διατάσεις. Οι τελευταίες επαναφέρουν το σώμα στην αρχική του κατάσταση, συμβάλλουν στην αύξηση της ευλυγισίας, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνουν τους μύες. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 3 βασικές ασκήσεις διατάσεων για το κάτω μέρος του σώματος, που χαλαρώνουν τους μηρούς και ανακουφίζουν τα ισχία.

Διάταση Παγώνι

Αυτή η στάση θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους γλουτιαίους μύες και τον απιοειδή, έναν μικρό μυ που βρίσκεται πίσω από τους γλουτούς. Από την στάση τραπεζάκι, φέρε το δεξί πόδι λυγισμένο ανάμεσα στα χέρια. Τέντωσε το αριστερό με τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτάζουν προς τα πάνω. Φέρε το κορμό μπροστά και στηρίξου τους πήχεις. Μείνε σε αυτή την θέση για 15 με 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πόδι.

Διάταση Ισχίου

Η διάταση ισχίου, aka figure 4, στοχεύει απευθείας στο τέντωμα των γλουτών. Ξάπλωσε στο έδαφος και σταύρωσε το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί γόνατο. Δέσε τα χέρια πίσω από τον δεξί μηρό και τράβηξε ελαφρώς το πόδι προς το μέρος σου, κρατώντας το υπόλοιπο σώμα χαλαρό. Μείνε σε αυτή τη θέση για 15 – 30 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια δοκίμασε με το άλλο πόδι.

Διάταση λαγονοκνημιαίας ταινίας

Η διάταση αυτή βοηθάει στην ενδυνάμωση της περιτονίας. Ξεκινώντας σε όρθια στάση, σταύρωσε το αριστερό πόδι πίσω από το δεξί. Φέρτε το αριστερό σας χέρι ψηλά και κάντε μια πλάγια κάμψη ελαφρώς προς τα δεξιά, πιέζοντας την λεκάνη προς τα έξω. Μείνε για 15 με 30 δευτερόλεπτα και άλλαξε πόδι.

Το 5λεπτο πρόγραμμα stretching που θα σου χαρίσει μεγαλύτερη ευλυγισία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i