Ασκήσεις με σχοινάκι: 10λεπτη προπόνηση για απώλεια βάρους (κάνε την 3 φορές τη βδομάδα)

Κάνε αυτό το σετ τρεις φορές την εβδομάδα και δες γρήγορα τα αποτελέσματα.

προπόνηση με σχοινάκι iStock

Το σχοινάκι είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική προπόνηση που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την καρδιαγγειακή σου υγεία, να κάψεις θερμίδες και να και να χάσεις λίπος πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη προπόνηση. Βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών και το σχοινάκι για περίπου 10 λεπτά ισοδυναμεί με τρέξιμο για 30 λεπτά. Μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την αρτηριακή πίεση και να αυξήσεις την κατανάλωση οξυγόνου. Μπορεί να σε βοηθήσει να δυναμώσεις τα γόνατά σου, να κάνει την καρδιά σου πιο δυνατή και να σε κάνει πιο γρήγορο δρομέα.

Περισσότερα οφέλη: αυξάνει την αντοχή και την κινητική λειτουργία, βελτιώνει την οστική πυκνότητα, έχει χαμηλή επίδραση στις αρθρώσεις σου (επειδή χρησιμοποιείς ελαφρά και τα δύο πόδια - αν κάνεις το workout σε χαλαρούς ρυθμούς), διεγείρει την έκκριση σεροτονίνης και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για τη συνολική απώλεια βάρους. Σε μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις μια εξαιρετική προπόνηση με ένα σχοινάκι. 

Κάνε αυτό το σετ τρεις φορές την εβδομάδα:

 

Αποθεραπεία: 

Μετά από 10 λεπτά σχοινάκι, είναι σημαντικό να κρυώσεις το σώμα σου. Επιβράδυνε τον ρυθμό του άλματος και ολοκλήρωσε με ελαφρές διατάσεις.

Οι καλύτερες διατάσεις αποθεραπείας για κάθε μέρος του σώματος 

Πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις κατά τη διάρκεια μιας 10λεπτης προπόνησης με σχοινάκι;

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας 10λεπτης προπόνησης με σχοινάκι μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως το βάρος, το επίπεδο έντασης και το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κατά μέσο όρο, μια προπόνηση 10 λεπτών με σχοινάκι μπορεί να κάψει οπουδήποτε από 80 έως 150 θερμίδες. Ωστόσο, εάν αυξήσεις το επίπεδο έντασης ή προσθέσεις πιο απαιτητικές ασκήσεις στη ρουτίνα σου, μπορεί να καταφέρεις να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, η ενσωμάτωση των προπονήσεων με σχοινάκι στη συνολική σου ρουτίνα φυσικής κατάστασης μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τη συνολική καύση θερμίδων σου και να βελτιώσεις το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Είναι το σχοινάκι μια καλή προπόνηση για την οικοδόμηση μυών;

Ενώ το σχοινάκι στοχεύει κυρίως το καρδιαγγειακό σύστημα και είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τη βελτίωση της αντοχής και του συντονισμού, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χτίσεις μυς στα πόδια, τις γάμπες και τους ώμους σου. Το σχοινάκι περιλαμβάνει τη χρήση των μυών των ποδιών για να ωθήσει το σώμα προς τα πάνω και τους ώμους για να διατηρήσεις το σχοινί σε κίνηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια μυϊκή ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, εάν θέλεις κυρίως να χτίσεις μυς, άλλοι τύποι προπονήσεων όπως η άρση βαρών ή η προπόνηση με αντίσταση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικοί. Η ενσωμάτωση του σχοινιού στη συνολική σου ρουτίνα φυσικής κατάστασης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις το συνολικό επίπεδο φυσικής σου κατάστασης και να υποστηρίξεις τους στόχους σου για την οικοδόμηση μυών.

Το top πρόγραμμα με σχοινάκι για να καίμε λίπος στο full

Πώς είναι το σχοινάκι σε σύγκριση με άλλους τύπους αερόβιων προπονήσεων, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο;

Το σχοινάκι είναι μια αποτελεσματική καρδιαγγειακή προπόνηση που μπορεί να συγκριθεί με άλλους τύπους αερόβιων προπονήσεων όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο. Ακολουθούν ορισμένες βασικές διαφορές και ομοιότητες:

  • Θερμίδες που καίγονται: Το σχοινάκι μπορεί να κάψει παρόμοια ποσότητα θερμίδων με το τρέξιμο ή το ποδήλατο, ανάλογα με το επίπεδο έντασης και τη διάρκεια της προπόνησης.
  • Επιπτώσεις στις αρθρώσεις: Το σχοινάκι θεωρείται άσκηση υψηλής πρόσκρουσης και μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τις αρθρώσεις σε σύγκριση με ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης όπως η ποδηλασία. Το τρέξιμο μπορεί επίσης να έχει μεγάλη πρόσκρουση και να επιβαρύνει περισσότερο τις αρθρώσεις, ειδικά αν γίνεται σε σκληρές επιφάνειες. Η ποδηλασία είναι χαμηλής πρόσκρουσης και γενικά θεωρείται πιο ήπια στις αρθρώσεις.
  • Μυϊκή εμπλοκή: Το σχοινάκι στοχεύει κυρίως το κάτω μέρος του σώματος, συγκεκριμένα τα πόδια και τις γάμπες, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκονται και οι ώμοι και τα χέρια. Το τρέξιμο εμπλέκει παρόμοιες μυϊκές ομάδες, ενώ η ποδηλασία στοχεύει πιο συγκεκριμένα τα πόδια και τους γλουτούς.
  • Συντονισμός και ευκινησία: Το σχοινάκι απαιτεί συντονισμό και ευκινησία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ισορροπίας και συντονισμού. Το τρέξιμο και η ποδηλασία απαιτούν λιγότερο συντονισμό, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν καρδιαγγειακά οφέλη.

Η καλύτερη αερόβια προπόνηση για εσένα θα εξαρτηθεί από τους ατομικούς σου στόχους, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τις προτιμήσεις σου. Η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας προπονήσεων καρδιαγγειακής άσκησης στη ρουτίνα σου μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις ενεργή και να επιτύχειςσυνολική καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση.

Τρέξιμο vs Σχοινάκι: Ποιο σε βοηθάει να χάσεις άμεσα βάρος;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i