Πώς να απαλλαγείς από την κύφωση στον αυχένα (5 ασκήσεις για βελτίωση της συνολικής στάσης σου)

Έχεις κουραστεί με αυτό το εξόγκωμα που σε κάνει να νιώθεις ότι σκύβεις συνεχώς; Να η λύση.

Κύφωση στον αυχένα unsplash

Έχεις κουραστεί με αυτό το εξόγκωμα που σε κάνει να νιώθεις ότι σκύβεις συνεχώς; Καλά νέα – μπορείς να βελτιώσεις τη στάση σου και να πεις αντίο στην κύφωση του αυχένα με τις σωστές ασκήσεις. Μια δυνατή, ευθεία στάση όχι μόνο σε κάνει να φαίνεσαι καλύτερη, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της δυσφορίας στον αυχένα και τους ώμους σου. Δες πέντε αποτελεσματικές ασκήσεις για μια συνολική αλλαγή στάσης.

Πώς να απαλλαγείς από την κύφωση στον αυχένα | 5 ασκήσεις για βελτίωση της συνολικής στάσης σου

Reach Up, Reach Back

Αυτή η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της ευελιξίας και της κινητικότητας της άνω σπονδυλικής στήλης και των ώμων. Στάσου ή κάθισε με την πλάτη ίσια. Άγγιξε αργά και τα δύο χέρια όσο πιο ψηλά μπορείς, τεντώνοντας ολόκληρο το πάνω μέρος του σώματός σου. Στη συνέχεια, πλησίασε τα χέρια σας προς τα πίσω σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τις παλάμες μαζί. Κράτησε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα, νιώθοντας το τέντωμα στο στήθος και στο πάνω μέρος της πλάτης σου.

Lengthwise Rolled Towel Stretch

Για αυτήν την άσκηση, θα χρειαστείς μια τυλιγμένη πετσέτα ή ένα foam roller. Ξάπλωσε ανάσκελα με την πετσέτα ή το foam roller τοποθετημένο κατά μήκος κατά μήκος της σπονδυλικής σου στήλης. Βεβαιώσου ότι το κεφάλι, η μέση και οι γοφοί σου είναι όλα σε επαφή με το πάτωμα. Άφησε τους ώμους σου να χαλαρώσουν και νιώσε το απαλό τέντωμα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Κράτησε αυτή τη θέση για 2-3 λεπτά για να απελευθερώσεις την ένταση και να βελτιώσεις τη στάση σου.

Arm Slides

Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των μυών ανάμεσα στις ωμοπλάτες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος. Στάσου με την πλάτη σε έναν τοίχο. Σήκωσε τα χέρια στο ύψος των ώμων με τους αγκώνες σου λυγισμένους στις 90 μοίρες και τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός. Σύρε αργά τα χέρια στον τοίχο όσο πιο μακριά μπορείς χωρίς να χάσεις την επαφή μαζί του. Στη συνέχεια, σύρε τα ξανά προς τα κάτω στην αρχική θέση. 

Ebow Push Back

Κάθισε ή στάσου με την πλάτη  ίσια και τα χέρια στα πλάγια. Λύγισε τους αγκώνες σε γωνία 90 μοιρών, κρατώντας τους κοντά στο σώμα. Σπρώξε τους αγκώνες σου προς τα πίσω, σφίγγοντας τις ωμοπλάτες μεταξύ τους όσο περισσότερο μπορείς. Κράτησε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα πριν χαλαρώσεις. 

Seated Row

Κάθισε με την πλάτη ίσια, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τα πόδια ακουμπισμένα στο έδαφος. Κούνησε τα χέρια προς το κάτω μέρος των πλευρών σου, σφίγγοντας τις ωμοπλάτες μαζί καθώς το κάνεις. Επίστρεψε στην αρχική θέση. 

Η βελτίωση της στάσης του σώματος και η απαλλαγή από την κύφωση του αυχένα είναι δυνατή με συνεχή προσπάθεια και τις σωστές ασκήσεις. Ενσωμάτωσε αυτές τις πέντε ασκήσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα για να ενισχύσεις τους μύες που υποστηρίζουν τη στάση και να αυξήσεις την ευλυγισία σου. Δες αναλυτικά την εκτέλεση των ασκήσεων στο παρακάτω βίντεο:

 

Κύφωση στον αυχένα: Τρεις ασκήσεις για να βελτιώσεις τη στάση σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i