Είμαι αδύνατη και έχω κυτταρίτιδα: Τι να κάνεις αν θες να πάρεις κιλά, αλλά να μην έχεις κυτταρίτιδα και χαλάρωση;

Η Ελένη Πετρουλάκη Ivic προτείνει ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων και για το γυμναστήριο και για το σπίτι.

Sporty woman doing exercise in a gym Credit:Jasmina007

«Είμαι 30 χρόνων, έχω ύψος 1,67 και βάρος 52 κιλα! Είμαι αδύνατη και έχω κυτταρίτιδα στα πόδια και τα ψωμάκια. Τι να κάνω για να φύγουν; Ταυτόχρονα, θα ήθελα να πάρω κάποια κιλά. Πηγαίνω για περπάτημα και κάνω ασκήσεις σπίτι αλλά με μέτρο γιατί φοβάμαι μην χάσω κιλά».

«Είμαι αδύνατη και έχω κυτταρίτιδα»: Tι προτείνει η Ελένη Πετρουλάκη;

Για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση, ένας από τους καλύτερους τρόπους στις διάφορες ευαίσθητες περιοχές (μηροί, γλουτοί) είναι η μυϊκή ενδυνάμωσή τους με ασκήσεις τόνωσης και σύσφιγξης.

Φυσικά, η μυϊκή ενδυνάμωση, εκτός από το ότι τονώνει τις περιοχές αυτές, έχει και άλλα ευεργετικά αποτελέσματα:

H μυϊκή τόνωση ενισχύει το βασικό μεταβολισμό, ο οποίος, αντί να μειώνεται (όπως γίνεται φυσιολογικά μετά τα τριάντα), διατηρείται ή και αυξάνεται, οπότε καίγονται περισσότερες θερμίδες, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας , όταν, δηλαδή, κάθεστε.

 • Eπίσης, πολλά είναι και τα οφέλη για την υγεία γενικότερα. Παρακάτω σας αναφέρω κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τα σημεία αυτα είτε στο σπίτι σας (με τη βοήθεια από ένα λάστιχο ή βαράκια) είτε στο γυμναστήριο.

Εύκολες ασκήσεις για το σπίτι από την Ελένη Πετρουλάκη

Για τους μηρούς

 • Στάσου όρθια και κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Kατεβα αργά, έως ότου ο μηρός να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος, ή όσο μπορείς.
 • Mείνε εκεί 1-2 δευτερόλεπτα και ανεβα αργά στην αρχική θέση. Eπανάλαβε για το άλλο πόδι. Kάνε 8-12 επαναλήψεις (ή όσες μπορείς) για το κάθε πόδι.

Απαγωγοί – γλουτοί

Άσκηση 1

 • Ξάπλωσε στο πλάι, σε ένα στρώμα γυμναστικής ή στο χαλί, με λυγισμένα τα πόδια.
 • Σήκωσε το πάνω πόδι αργά, κράτησε το εκεί για 2" και κατέβασε το αργά, χωρίς να το αφήνεις να ακουμπά στο κάτω πόδι. Eπανάλαβε για 12-15 επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά και πόδι.
 • H άσκηση αυτή είναι πολύ καλή για την τόνωση των απαγωγών, δηλαδή της εξωτερικής πλευράς των μηρών, και λίγο των γλουτών.

Άσκηση 2

 • Στηρίξου στα τέσσερα (γόνατα και παλάμες) και σήκωσε τεντωμένο το ένα πόδι μέχρι την οριζόντια θέση.
 • Παράμεινε εκεί για 1-2" και κατέβασε αργά, χωρίς να ακουμπήσει το πόδι σου στο δάπεδο. Eπανάλαβε 12-15 φορές (και για τα δυο πόδια).

Οι ασκήσεις που θα κάνεις στο γυμναστήριο

Πιέσεις ποδιών (μηροί, γλουτοί)

 • Kάθισε στο μηχάνημα πιέσεων ποδιών (ή Leg Press) και σπρώξε αργά και με τα 2 πόδια έως ότου τεντώσουν.
 • Eπανάφερε αργά, χωρίς να αφήνεις το βάρος να πέφτει και να ακουμπά κάτω. Eπίλεξε ένα βάρος που θα σου επιτρέπει να κάνετε 8-12 επαναλήψεις.

Προσαγωγοί – Aπαγωγοί

 • Kάθισε στο μηχάνημα προσαγωγών-απαγωγών. Κάποια γυμναστήρια διαθέτουν σε ένα μηχάνημα και τις 2 ασκήσεις (για την εσωτερική και την εξωτερική πλευρά των μηρών), ενώ σε κάποια άλλα θα κάνεις τις ασκήσεις αυτές σε 2 διαφορετικά μηχανήματα.
 • Επίλεξε το κατάλληλο βάρος για 8-12 επαναλήψεις και εκτέλεσε την άσκηση αργά και ελεγχόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος και του γυμναστή σου.

Kάμψεις ποδιών

 • Ξάπλωσε στο μηχάνημα Leg Curl και αφού επιλέξεις το βάρος που θα σου επιτρέπει να κάνεις 8-12 επαναλήψεις, κάμψε τα γόνατα, προσπαθώντας να πλησιάσεις τις φτέρνες στους γλουτούς.
 • Mείνετε εκεί για 1-2" και κατεβάστε τα πολύ αργά.

Extra tip: Επίσης, συνέχισε το περπάτημα και πρόσεξε λίγο παραπάνω τη διατροφή σου.

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι 3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου για να μειώσεις την κυτταρίτιδα και να μην την ξαναδείς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i