Τι σου προσφέρουν μόλις 10 λεπτά στο ποδήλατο;

Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμη και οι σούπερ σύντομες ή χαμηλής έντασης περίοδοι φυσικής δραστηριότητας προσφέρουν μερικά πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία σου. Ιδού πώς θα ωφεληθείς από 10 λεπτά γυμναστικής. Μόνο!

Τι σου προσφέρουν μόλις 10 λεπτά στο ποδήλατο;

Οι περισσότεροι λάτρεις της άσκησης μπορούν να το καταλάβουν: ένας από τους βασικούς λόγους που προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για να φορέσουμε τα αθλητικά μας ακόμη κι όταν δεν έχουμε το χρόνο για μια κανονική προπόνηση είναι επειδή ξέρουμε πως ένας καλός ιδρώτας είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διώξουμε λίγο από το άγχος της ημέρας.


Αυτό επιβεβαίωσαν και εθελοντές σε μια ιαπωνική μελέτη που δήλωσαν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι μετά από μόλις 10 λεπτά άσκησης σε στατικό ποδήλατο. Η σύντομη προπόνηση με το ποδήλατο βελτίωσε επίσης το χρόνο αντίδρασης και την εκτελεστική λειτουργία των συμμετεχόντων, ικανότητες σχετιζόμενες με τη μνήμη, την οργάνωση και το σχεδιασμό.


Κι αν το ποδήλατο σου αρέσει πολύ και επιθυμείς να το εντάξεις στις αγαπημένες, καθημερινές σου συνήθειες, ιδού 3 πολύτιμα tips για να ξεκινήσεις σήμερα:

Η μακριά διαδρομή

Η μακριά διαδρομή

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και τις επιδόσεις σου. Ξεκίνα με 15-30 χλμ. και αύξανε σταδιακά την απόσταση – όχι παραπάνω από 10% την εβδομάδα. Ο κανόνας του 10% δίνει χρόνο στους μυς και τους τένοντες να προσαρμοστούν. Αν κάνεις 30 χλμ. αυτή την εβδομάδα, την επόμενη θα πρέπει να κάνεις το πολύ 35 χιλιόμετρα.

Το «σπινάρισμα»

Το «σπινάρισμα»

Είτε είσαι στο δρόμο, είτε σε ποδηλατόδρομο, είτε έχεις στατικό ποδήλατο, το μυστικό είναι να έχεις μια εύκολη ταχύτητα. Προσπάθησε να κάνεις τέσσερα με έξι διαστήματα spin. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν με ρυθμό περίπου 85 με 90 rpm (περιστροφές ανά λεπτό), αλλά για το σπινάρισμα πρέπει να στοχεύεις γύρω στις 100.

Το match-up

Το match-up

Είναι πάντα πιο εύκολο να καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια όταν είσαι σε ομάδα και η ποδηλασία με έναν έμπειρο ποδηλάτη είναι ιδανικός τρόπος για να αυξήσεις την ένταση χωρίς να χάσεις τη διασκέδαση. Το ιδανικό είναι να είσαι με ένα φίλο που κάνει ποδήλατο στη δική σου περίπου ταχύτητα, αλλά που επίσης ξεπερνά το ρυθμό που θα είχες αν ήσουν μόνη σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i