Έχεις δοκιμάσει «σανίδα» στον τοίχο για σούπερ χέρια;

Θέλεις να αποκτήσεις εντυπωσιακή γράμμωση στα χέρια; Θα τα καταφέρεις χάρη σε αυτή τη δυνατή άσκηση της yoga. 

beginning-female-yogi-practicing-yoga-inversion-poses-standing-on-picture-id1018624022

Συνεργάστηκε η Αλίνα Μπάρτα, personal trainer.

Αυτή η άσκηση θα σου θυμήσει την κατακόρυφο που έκανες μικρή και θα αναγκάσει τα χέρια, τον κορμό και τους ώμους σου να βάλουν τα δυνατά τους! Επιπλέον, θα σου προσφέρει άμεση ανακούφιση από τη σωματική και διανοητική ένταση που συσσωρεύεται από τις πολλές ώρες σε καθιστή και όρθια θέση. Γιατί;

Επειδή όταν γυρίζεις το σώμα σου ανάποδα και το επιμηκύνεις, αντιστρέφονται πολλές από τις φθορές που προκαλεί η βαρύτητα και η κακή στάση σώματος στο κυκλοφορικό. Kατά τη διάρκεια της άσκησης αιματώνεται καλύτερα και ο εγκέφαλος. Άλλα οφέλη που θα έχεις; Καλύτερη διάθεση και ευεξία καθώς θα αποκτάς δύναμη και σιγουριά για να στηρίξεις το βάρος του σώματός σου μόνο στα χέρια σου.

Shape tip: Μπορεί να σου φανεί ευκολότερο να ανέβεις με τα πόδια σου στον τοίχο έχοντας τα γόνατα λυγισμένα μέχρι να φτάσουν στο ύψος των ισχίων. Στη συνέχεια τέντωσε χέρια και πόδια και σφίξε όλο το σώμα σου.

Έχεις δοκιμάσει «σανίδα» στον τοίχο για σούπερ χέρια; - εικόνα 1

Πώς θα την κάνεις:

  • Ξεκίνησε με στήριξη στα τέσσερα: Οι παλάμες στηρίζονται στο πάτωμα και τα γόνατα είναι έτοιμα να σηκωθούν στον αέρα, με τον τοίχο στην πλάτη σου, τα πέλματα λίγο πιο μακριά από τον τοίχο. Οι παλάμες βρίσκονται κάτω από τους ώμους και τα χέρια είναι λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων.
  • Άνοιξε καλά τα δάχτυλα των χεριών και τέντωσε τα χέρια, ανασήκωσε τις φτέρνες και τη λεκάνη για να έρθεις στη στάση του «κάτω σκύλου».
  • Κάνε με το ένα πόδι ένα βήμα προς τα πίσω και ακούμπησέ το ψηλά στον τοίχο, στο ύψος του ισχίου. Ανέβασε και το άλλο πόδι και τέντωσέ τα, κάνοντας με τη μέση σου λόρδωση και φέρνοντας το στήθος προς τον τοίχο. Μπορεί να χρειαστεί να «περπατήσεις» με τα χέρια προς τον τοίχο για να βρεις τη θέση όπου θα νιώσεις άνετα.
  • Όταν τεντώσεις σε «σανίδα» όλο το σώμα (πόδια, ισχία και κορμός στην ευθεία των ώμων), άφησε το κεφάλι να πέσει προς τα κάτω σφίγγοντας τον κορμό. Μείνε για 5 δευτερόλεπτα.
  • Όσο θα δυναμώνεις και θα αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση φτάσε σταδιακά τις 10 επαναλήψεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i