Δοκίμασα wakeboard! Να γιατί πρέπει να κάνεις κι εσύ!

Η Ευμορφία Σαββαΐδη συναντά τον πανευρωπαϊκό πρωταθλητή waterski, Νικόλα Πλυτά, για ένα wakeboard session.

AlexGrymanis_160616_Shape_plytas_0006

Ευχαριστούμε το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Φωτογράφηση: Alex Grymanis 

Σε μια σύντομη περιγραφή θα λέγαμε πως το wakeboard είναι ένα θαλάσσιο άθλημα όπου ο (επίδοξος) αθλητής προσπαθεί με μια σανίδα να κάνει διάφορα κόλπα πάνω στο νερό. Μάλιστα, δανείζεται τις τεχνικές του από το snowboard αλλά και από το skate.

Η εμπειρία ξεκινά

Αν έπρεπε να σκεφτώ έναν αξιόλογο εκπρόσωπό του, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Νικόλας Πλυτάς, πανευρωπαϊκός πρωταθλητής του waterski, τον οποίο συνάντησα μια μέρα στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης για να με μυήσει στο wakeboard. Τουλάχιστον προσπάθησε.

AlexGrymanis_160616_Shape_plytas_0005

«Τι εννοείς εγώ θα την κρατάω;».

Στην πράξη

Η αλήθεια είναι πως η θεωρία έξω από το νερό μου φάνηκε εύκολη και κατανοητή. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει τόσο θριαμβευτικά. Μικρό fastforward και φτάνουμε στη στιγμή όπου στεκόμαστε στην άκρη του σκάφους και ο Νικόλας με βοηθά να τοποθετήσω τα πόδια μου στις δέστρες της σανίδας.

Η βασική στάση μέσα στο νερό, μέχρι να ξεκινήσει να σε τραβάει το σκάφος, ήταν λίγο άβολη για μένα: τεντωμένα χέρια και λυγισμένα πόδια κοντά στο στήθος.

Τips που δεν έπρεπε να ξεχάσω; Τα χέρια παραμένουν τεντωμένα ό,τι κι αν συμβεί, ενώ αφήνω το νερό να με σηκώσει όρθια σταδιακά. Το βασικό πράγμα που με άγχωσε ήταν τι θα γίνει αν... πέσω.

Την πρώτη φορά ήπια πολύ νερό και γι’ αυτό φοβήθηκα λίγο, ενώ ακολούθησαν κι άλλες αποτυχημένες προσπάθειες με τη διαφορά ότι ανυπομονούσα να δοκιμάσω ξανά.

AlexGrymanis_160616_Shape_plytas_0004

Έξω από τη θάλασσα ήταν όλα τόσο εύκολα (και τα μαλλιά μου υπέροχα). 

Μία φορά ίσον καμία

Όταν κουράστηκα, ο Νικόλας με ενθάρρυνε να δοκιμάσω άλλη μία φορά και επέμεινε πως θα τα καταφέρω. Όταν σηκώθηκα όρθια για λίγα δευτερόλεπτα, κατάλαβα γιατί ο Νικόλας σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους αθλητές: δεν τα παρατά εύκολα.

Τα πόδια μου έτρεμαν από την κούραση, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την ικανοποίηση που ένιωσα όταν στάθηκα όρθια εκείνα τα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, μετά έμαθα πως λίγοι καταφέρνουν να σηκωθούν στο πρώτο μάθημα.

Ο «αιώνας» που πέρασα μέσα στη θάλασσα, τελικά, ήταν μόνο 15 λεπτά και ο ίδιος μου εξήγησε πως ισοδυναμούν με μία ώρα κολύμβηση.

AlexGrymanis_160616_Shape_plytas_0012

Κόλλησα λίγο - κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Dos & Don’ts

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος έδινα μεγαλύτερη σημασία στα πόδια μου και στο πώς θα σταθώ όρθια ξεχνώντας ότι πρέπει να έχω τεντωμένα χέρια και έτσι έπεφτα.

Άλλες φορές, πάλι, βιαζόμουν γιατί θεωρούσα πως θα σηκωθώ πιο εύκολα, ενώ κάποιες στιγμές δεν μπορούσα να ισορροπήσω σωστά.

AlexGrymanis_160616_Shape_plytas_0014

Το aftermath

Παρότι πιασμένη ακόμη και σήμερα, αρκετές ημέρες μετά, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το εν λόγω άθλημα βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση (αντοχή, αντοχή, αντοχή!), ολοκληρώνοντας έναν διασκεδαστικό τρόπο τόνωσης όλου του σώματος και ειδικότερα του κορμού.

Θα το ξανακάνω; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!

Πόσο κοστίζει

Ενδεικτικά, στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης τα μαθήματα ξεκινούν από 35 ευρώ τη φορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i