3 τρόποι για να περπατάς περισσότερο! (έτσι θα καις bonus θερμίδες)

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να αδυνατίσεις... περπατώντας!

treksimo-vs-perpatima-default

1. Μην τεμπελιάζεις: Ακόμη παίρνεις ασανσέρ; Αν έχεις ευαισθησία στα γόνατα, προτίμησε τις σκάλες όταν ανεβαίνεις και το ασανσέρ όταν κατεβαίνεις. 2. Μη "σέρνεσαι": Περπάτα με το σώμα σου ίσιο, μεγάλωσε το βήμα σου, κούνα τα χέρια σου και αύξησε το ρυθμό σου. 3. Γίνε techie: Ένας βηματομετρητής, fitness tracker ή απλά μια εφαρμογή για να μετράς τα βήματά σου κρίνεται πλέον απαραίτητη.   

1 Έλεγξε την ένταση

Για να σιγουρευτείς ότι περπατάς τουλάχιστον με μέτριο ρυθμό, προσπάθησε να καταγράψεις τουλάχιστον 4.000 βήματα στο βηματομετρητή μέσα σε 30 λεπτά (αντιστοιχεί περίπου σε 3 χιλιόμετρα, αν δεν έχεις τη συσκευή).

2 Κατάγραψε την πρόοδό σου

Σημείωσε τα συνολικά βήματα από το βηματομετρητή κάθε μέρα και προσπάθησε να ξεπερνάς τον αριθμό της προηγούμενης – πιθανόν θα αυξήσεις τον αριθμό βημάτων κατά 10% (και την καύση θερμίδων ταυτόχρονα), λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία.

3 Βγες έξω

Οι γυναίκες που περπατούν έξω αντί σε διάδρομο απολαμβάνουν περισσότερο την άσκηση και έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθούν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i