7 τρόποι να επιστρέψεις ανώδυνα στο πρόγραμμα γυμναστικής μετά τις διακοπές

Κάθε αρχή και δύσκολη.

μετα τις διακοπες iStock

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να διατηρήσεις τις προπονήσεις σου, τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγο οι διακοπές, που σε βγάζουν εκτός προγράμματος, λίγο η ζέστη και η ανάγκη για ήλιο, θάλασσα και cocktails, κάνουν την σκέψη του γυμναστηρίου να φαντάζει βαρετή και μακρινή. Άλλωστε, αν θέλεις να λες πως όντως κάνεις διακοπές και να ξεκουραστείς πραγματικά, πρέπει να διακόπτεις κάθε συνήθεια που σου θυμίζει την καθημερινότητά σου. Μπαίνοντας, όμως, σιγά σιγά στην φθινοπωρινή σεζόν, οι συνήθειες αυτές καλό είναι να επιστρέψουν, ειδικά όταν πρόκειται για την άσκηση σου, η οποία εξασφαλίζει άπειρα οφέλη στον οργανισμό σου. Δυστυχώς, μαγικός τρόπος για να βρεις και πάλι όρεξη για γυμναστική, δεν υπάρχει. Υπάρχουν, ωστόσο, τα παρακάτω tips, που θα σε βοηθήσουν να επιστρέψεις όσο γίνεται πιο ανώδυνα στην fitness ρουτίνα σου.

1.Προσδιόρισε τον στόχο σου

Η έρευση κινήτρου είναι πάντα το κλειδί για να ξεκινήσεις μια προσπάθεια, όποια και να είναι αυτή. Όσο αναφορά την άσκηση, πρέπει να προσδιορίσεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Άφησε στην άκρη μακροπρόθεσμους σκοπούς και επικεντρώσου σε ότι πρόκειται να σου φέρει άμεσα αποτελέσματα, που φυσικά θα λειτουργήσουν ως ανταμοιβή για την προσπάθεια που καταβάλεις.

2.Φτιάξε πρόγραμμα

Φρόντισε τις Κυριακές, που είναι συνήθως μέρες χαλάρωσης, να κοιτάζεις την εβδομάδα που ξεκινά και να τοποθετείς τις προπονήσεις σου τις ημέρες που υπάρχει χρόνος. Πάντα μπορείς να δημιουργήσεις λίγο χρόνο στο φορτωμένο σου πρόγραμμα για μίση ώρα τρεξίματος, ή ένα μάθημα γιόγκα.

3.Ξεκίνα ένα νέο μάθημα

Το να εγγραφείς σε ένα νέο μάθημα γυμναστικής, θα σε κρατήσει αφοσιωμένη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον σου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να ακυρώσεις την συμμετοχή σου στο γυμναστήριο, όταν παρακολουθείς τακτικά κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

4.Κράτησε την υπόσχεσή σου

Όταν αποφασίσεις πως θα ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι π.χ. τρεις φορές την εβδομάδα, ξεκίνα να το διαδίδεις στα κοντινά σου πρόσωπα. Γιατί θα λειτουργήσει; Η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στη συμπεριφορική ψυχολογία της γνωστικής ασυμφωνίας. Η γνωστική ασυμφωνία αναφέρεται σε μια κατάσταση που περιλαμβάνει αντικρουόμενες στάσεις, πεποιθήσεις ή συμπεριφορές. Όταν κάποιος πιστεύει ένα πράγμα, αλλά ενεργεί με διαφορετικό τρόπο, δημιουργεί ένα αίσθημα δυσφορίας και ο εγκέφαλός σου θέλει να αλλάξει άμεσα τις στάσεις, τις πεποιθήσεις ή τις συμπεριφορές, για να μειώσει τη δυσφορία και να αποκαταστήσει την ισορροπία.

5.Επιστράτευσε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

Αυτό το φθινόπωρο κάνε μια νέα αρχή παρέα με κάποιον ακόμα. Παρακίνησε τον σύντροφό σου, την κολλητή σου, την μητέρα σου ακόμα και κάποιον συνάδελφο σου, να απολαμβάνετε μερικές μέρες την εβδομάδα μερικές ασκήσεις γυμναστικής.

6.Δωροδόκησε τον εαυτό σου

Μια λύση που θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να ανυπομονείς να πας ξανά στο γυμναστήριο είναι να αγοράσεις καινούργια αθλητικά ρούχα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία για να το καταφέρεις, όμως ένα-δύο αθλητικά μπλουζάκια ή ένα νέο ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο θα ανανεώσουν την διάθεσή σου.

7.Απλά πάρε το απόφαση

Η άσκηση έχει να σου προσφέρει πολλά οφέλη. Αν καθίσεις και σκεφτείς σοβαρά, όλα όσα θα αποκομίσεις με μερικές ώρες γυμναστικής την εβδομάδα, σίγουρα θα πεισθείς να μπεις ξανά στο πρόγραμμά σου. Άλλωστε θυμήσου πως η γυμναστική είναι και ένας τρόπος να ξεφεύγεις απο το καθημερινό άγχος και στρες. Όποτε ξέχνα το "δεν υπάρχει χρόνος" και δημιουργούσε τον!

Διάβασε επίσης: Η ιδανική αποτοξίνωση μετά τις διακοπές σε 2 ημέρες και οι βασικές αρχές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i