Μπορείς να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα σε συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μέσω της άσκησης;

Η άσκηση προσφέρει συνολικά οφέλη τόσο στην υγεία, όσο και στο σώμα, τα οποία γίνονται ορατά μέσω των τακτικών προπονήσεων.

κυτταριτιδα iStock

Οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους, μεθόδους και "μαγικά κόλπα" που υπόσχονται να εξαφανίσουν ολοκληρωτικά τα σημάδια της κυτταρίτιδας στην περιοχή των μοιρών, των γλουτών ή την κοιλιά μεμονωμένα. Στην ίδια παγίδα πέφτουν και με την αναζήτηση των "τέλειων" ασκήσεων, οι οποίες πρόκειται να τονώσουν μόνο τους μύες των κοιλιακών ή των ώμων. Και γίνεται λόγος για "παγίδα" αφού η σωματική δραστηριότητα δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ με τον τρόπο αυτό.

Διάβασε επίσης: Η προπόνηση και τα βήματα για δυνατό και σφιχτό σώμα

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό και την γυμναστική συνεπάγεται με την απόκτηση ωφελειών, τα οποία παρέχουν θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα συνολικά. Επομένως είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεθούν οι "κατάλληλες" ασκήσεις που στοχεύουν σε ένα μόνο "προβληματικό" σημείο του σώματος, όπως είναι η κυτταρίτιδα. Πέραν αυτού, η τελευταία είναι επίσης ακατόρθωτο να καταπολεμηθεί εντελώς μόνο μέσω της άσκησης, ενώ πολλές φορές δεν μπορεί να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά με οποιονδήποτε τρόπο λόγω μιας σειράς παραγόντων που οφείλει την εμφάνιση της , όπως τα γενετικά χαρακτηριστικά, η ηλικία, η σύνθεση του σώματος κ.α.

Πώς θα κάνεις λιγότερη ορατή την κυτταρίτιδα μέσω της γυμναστικής;

Το μυστικό για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα, κάνοντάς την απλώς λιγότερο ορατή, είναι να ενδυναμώσεις τους μύες που βρίσκονται κάτω από αυτή. Με τον συγκεκριμένο τρόπο, μειώνεις το σωματικό λίπος, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεις την αύξηση της συνολικής μάζας, επιτρέποντας στο σώμα σου να δείχνει πιο δυνατό και καλογυμνασμένο. Για να αποκτήσεις το εν λόγω αποτέλεσμα σαφώς δεν απαιτείται απλώς η προσθήκη μερικών ασκήσεων π.χ. για τους μηρούς ή γλουτούς, αλλά μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Το ιδανικό πλάνο γυμναστικής για τη μείωση της κυτταρίτιδας περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις cardio, όσο και δύναμης. Είναι σημαντικό να επιλέγεις 2 έως 4 φορές την εβδομάδα προπονήσεις με βάρη ή υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση, καθώς μέσω αυτών καις περισσότερες θερμίδες, απαλλάσσοντας το σώμα σου από το περιττό λίπος. Μην παραλείπεις τις λιγότερο δυναμικές ασκήσεις από το πρόγραμμα σου όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i