Πέντε fitness tips που κάθε γυναίκα άνω των 50 πρέπει να ακολουθεί

Η άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε ηλικία, προσφέροντας ξεχωριστά οφέλη με το πέρασμα των χρόνων.

γυμναστική μετά τα 50 iStock

Το να παραμείνεις σε φόρμα, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεσαι, είναι πλέον πολύ εύκολη υπόθεση. Έκτος από τα προγράμματα, αλλά και τον εξοπλισμό που μπορείς να βρεις στις αίθουσες των γυμναστηρίων, υπάρχουν χιλιάδες online courses που μπορείς να δοκιμάσεις από την άνεση του σπιτιού σου, όπως επίσης και αμέτρητα wellness ερεθίσματα στον κόσμο των social media, γύρω από τον οποίο οι περισσότεροι περιστρεφόμαστε.

Δες επίσης: 9 καθημερινές κινήσεις για να έχεις υγεία και ευεξία χωρίς προπόνηση

Η τακτική άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντικά με το πέρασμα των χρόνων, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει όριο ηλικίας στο ζήτημα της σωματικής δραστηριότης. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι μετά τα 50 πρέπει να "προστατεύουν" το σώμα τους από την υπερβολική έκθεση στην γυμναστική, αλλάζοντας εντελώς την ρουτίνα των προπονήσεων τους. Η παραπάνω τακτική δεν παρέχει πραγματικά οφέλη στην φυσική τους κατάσταση με τους ειδικούς να τις παροτρύνουν στις εξής επιλογές:

Μην εγκαταλείπεις τις προπονήσεις με βάρη

Η άρση βαρών ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος για τις γυναίκες να διατηρήσεις τη συνολική φυσική σου κατάσταση και να σταματήσεις την αργή αύξηση του λίπους. Η οικοδόμηση δύναμης μέσω των προπονήσεων αντίστασης είναι επιτρεπτή σε οποιαδήποτε ηλικία, με ορισμένες μελέτες να επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες επωφελούνται από τα βάρη ακόμα και μετά τα 70.

Περπάτησε περισσότερο

Το τακτικό περπάτημα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς, βοηθάει στη διατήρηση του βάρους, ενώ συμβάλει στην διατήρηση καλύτερης διάθεση. Επιπλέον, παρέχει μεγαλύτερη ευλυγισία και κινητικότητα στο σώμα.

Δοκίμασε προπονήσεις HIIT

Η υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση προσφέρει άμεσα αποτελέσματα, επιτρέποντας στο σώμα να βρει γρήγορα την φόρμα του. Αν σε τρομάζουν οι έντονες προπονήσεις με τα άλματα, τα squats κ.α., μπορείς πολύ απλά να δοκιμάσεις το HIIT καθώς περπατάς. Απλά αύξησε τον ρυθμό που περπατάς για περίπου 30 δευτερόλεπτα, επαναφέροντας έπειτα τον κανονικό σου ρυθμό. Επανέλαβε αυτή την σύντομη αύξηση ανά πέντε λεπτά σε διάστημα μισής ώρας.

Ενίσχυσε τον πυρήνα σου

Μεγαλώνοντας το εύρος της κίνησης γίνεται όλο και μικρότερο, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται πόνος στον πυρήνα του σώματος σου. Εκτελώντας βασικές ασκήσεις, όπως push-ups και σανίδα η ενδυνάμωση της σπονδυλική σου στήλης, των χεριών αλλά και των ποδιών μπαίνει σε πρώτο πλάνο, εξασφαλίζοντας λιγότερες ενοχλήσεις μελλοντικά.

Πες ναι στην πρωτεΐνη

Η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης είναι εξαιρετικά σημαντική μετά τα 50, αφού μέσω αυτής διατηρείται υγιής η μυϊκή μάζα του σώματος μας. Η πρωτεΐνη είναι το κύριο δομικό στοιχείο του σώματος και επειδή δεν αποθηκεύεται, πρέπει να αναπληρώνεται σε τακτικά διαστήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i