Το viral test που αποκαλύπτει πολλά για τη fitness κατάστασή σου

Μπορείς να το φτάσεις μέχρι τέλους;

ασκησεις_ενδυναμωση_ισορροπια iStock

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κατά την παραμονή σου στον κόσμο των social media πολλά fitness hacks που είτε υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις στις προπονήσεις σου, είτε αμεσότερα αποτελέσματα από την εκτέλεση κάποιας άσκησης. Τελευταία, μάλιστα, ένα συγκεκριμένο τεστ φυσικής κατάστασης κατακλύζει το Tik Tok, με τους ειδήμονες της γυμναστικής να εξηγούν πως η επιτυχής ολοκλήρωση του μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το σώμα σου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βαθύ κάθισμα με σταυρωμένα πόδια, χωρίς την χρήση των χεριών. Για να σηκωθείς από το πάτωμα όπου βρίσκεσαι καθισμένη, ξεδίπλωσε τα πόδια προς τα εμπρός και καθώς ακουμπάς στα γόνατα, προσπάθησε να σηκωθείς όρθια, διατηρώντας τα χέρια σου στον αέρα. Παρόλο που φαίνεται εύκολη κίνηση, πολλοί χρήστες ομολογούν ότι είτε δυσκολεύονται να την ολοκληρώσουν, είτε δεν μπορούν καν να την εκτελέσουν σωστά. Ο λόγος; Η περιορισμένη κινητικότητα του κορμού.

Όπως εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής Dr. Jacob VanDenMeerendonk το να μπορεί κανείς να σηκωθεί από το πάτωμα χωρίς την χρήση των χεριών δείχνει πολλά για το σώμα του, ιδίως ότι κατέχει πλήρη έλεγχο του σώματος του, δύναμη στο κάτω μέρος του κορμού και εξαιρετική ισορροπία. Τα παραπάνω στοιχεία είναι σημαντικά για την ευεξία του ατόμου, αφού όχι μόνο προλαμβάνονται τραυματισμοί και μακροχρόνιοι πόνοι, αλλά είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν την μακροζωία, όταν φυσικά τηρούνται βασικές προϋποθέσεις. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014 απέδειξε πως η κίνηση βαθύ κάθισμα και η ανάταση σώματος, χωρίς την χρήση των χεριών, αύξησε τα ποσοστά μακροζωίας ανάμεσα σε ένα δείγμα 2000 ενηλίκων, οι οποίοι κλήθηκαν να εκτελούν την εν λόγω άσκηση σε ένα διάστημα έξι ετών.

Εάν παρόλα αυτά, η άσκηση αυτή μοιάζει αρκετά δύσκολη για να εκτελεστεί σωστά την πρώτη, την δεύτερη, ακόμα και την τρίτη φορά, ο Dr. VanDenMeerendonk προτείνει την εξάσκηση με προπονήσεις με περιλαμβάνουν ασκήσεις για την αύξηση του εύρους της κινητικότητας του ισχίου, των αστραγάλων και του θώρακα, όπως επίσης και σε κινήσεις που επιδιώκουν την ενδυνάμωση κορμού και σπονδυλικής στήλης.

Διάβασε επίσης: Πλειομετρικές ασκήσεις: Τα οφέλη, πότε να κάνεις και οι 3 καλύτερες ασκήσεις

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i