Στάσεις γιόγκα που θα διώξουν το άγχος και την ένταση

Η γιόγκα αποτελεί μια "φυσική" ανακούφιση από το άγχος

γιογκα_ασκηση Istgock

Νιώθεις έντονο στρες και άγχος, και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς; Η γιόγκα εκτός από τα αμέτρητα οφέλη για την σωματική και πνευματική σου εξάσκηση, μπορεί να συμβάλλει και στην λειτουργία του μυαλού σου.

Η γιόγκα διεγείρει ορμόνες στον εγκέφαλο και θεραπεύει το νευρικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί για να ηρεμήσει το μυαλό σου και να χαλαρώσει το σώμα σου. Αν, λοιπόν, έχεις μία " κακή" μέρα, βρες ένα άδειο σημείο του σπιτιού σου, χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια, βάλε χαλαρή μουσική και δοκίμασε αυτές τις πόζες για να ηρεμήσεις.

Διάβασε επίσης: Mind-Body workouts: Τα οφέλη τους στη σωματική και ψυχική υγεία

  • Στάσεις γιόγκα που θα διώξουν το άγχος και την ένταση

γιογκα_ασκηση
Istock

  • Η Στάση του παιδιού

Αυτή η βασική στάση γιόγκα είναι γνωστή ως κομμάτι της ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής γιόγκα. Βοηθά, επίσης, στην απελευθέρωση της έντασης στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους, που είναι οι κύριες περιοχές που κρατάμε το άγχος.

  • Στάση πόδια πάνω στον τοίχο

Βάλε το χαλάκι της γιόγκα σου σε έναν τοίχο του δωματίου σου, τοποθέτησε την ουρά σου όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο και χαλάρωσε με τα πόδια σου ίσια πάνω στον τοίχο. Αυτή η στάση είναι εξαιρετική για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στις κράμπες της περιόδου, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της αϋπνίας. Το να έχεις τα πόδια σας προς τα πάνω βοηθά, επίσης, να ανακουφίσεις το άγχος και το στρες.

  • Στάση καμήλας

Η στάση καμήλας ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου παίρνει περισσότερο οξυγόνο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το σώμα σου να ηρεμεί και το νευρικό σου σύστημα να χαλαρώνει. Η λήψη βαθιών αναπνοών στην στάση καμήλας θα επιταχύνει επίσης την ανακούφιση από το άγχος. Είναι μια δυναμωτική στάση, οπότε θα σου δώσει την ενέργεια να αντιμετωπίσεις το υπόλοιπο της ημέρας σου με πολύ λιγότερο άγχος.

Διάβασε επίσης: Τρεις ασκήσεις γιόγκα για καλή πέψη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i