Mind-Body workouts: Τα οφέλη τους στη σωματική και ψυχική υγεία

Παραδείγματα αυτών των τύπων προπονήσεων περιλαμβάνουν το pilates, η γιόγκα, το Tai Chi και το Qigong.

Γιόγκα iStock

Οι προπονήσεις που εξασκούν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό είναι ασκήσεις που συνδυάζουν σωματικές κινήσεις με νοητική εστίαση και τεχνικές χαλάρωσης. Παραδείγματα αυτών των τύπων προπονήσεων περιλαμβάνουν το pilates, η γιόγκα, το Tai Chi και το Qigong. Αυτές οι προπονήσεις έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους για τη συνολική υγεία και την ευεξία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προπονήσεων αυτών και πώς θα τις ενσωματώσεις στην τακτική σου ρουτίνα γυμναστικής; 

Οφέλη από ασκήσεις που εξασκούν μυαλό + σώμα 

Μειωμένο στρες και άγχος: Οι προπονήσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων στρες και άγχους. Ο συνδυασμός τεχνικών φυσικής κίνησης και ενσυνειδητότητας μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να απελευθερώσει την ένταση από το σώμα.

Βελτιωμένη ευελιξία και ισορροπία: Πολλές προπονήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις διατάσεων και ισορροπίας που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευελιξίας, της κινητικότητας και της ισορροπίας.

Αυξημένη μυϊκή δύναμη: Μπορούν επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις δύναμη και να τονώσεις τους μυς σου. Το pilates, για παράδειγμα, είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει τους μυς του κορμού.

Καλύτερη στάση σώματος: Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος, ενισχύοντας τους μύες που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και προάγοντας την ευαισθητοποίηση για την ευθυγράμμιση του σώματος.

Βελτιωμένη πνευματική διαύγεια: Τέλος, μπορούν να βελτιώσουν την πνευματική διαύγεια, την εστίαση και τη συγκέντρωση. Συνδέοντας το μυαλό και το σώμα, αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της επίγνωσης και να προωθήσουν μια αίσθηση ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης.

Ενσωμάτωση της προπόνησης μυαλού-σώματος στη ρουτίνα γυμναστικής σας

Ξεκίνα αργά: Εάν είσαι νέα στις προπονήσεις, ξεκίνα αργά και αύξησε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεών σου. 

Βρες έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή: Είναι σημαντικό να βρεις έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή που μπορεί να σε καθοδηγήσει στις ασκήσεις και να διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείς τη σωστή φόρμα και τεχνική.

Πειραματίσου με διαφορετικούς τύπους προπονήσεων: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ασκήσεων, επομένως είναι σημαντικό να πειραματιστείς και να βρεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Η γιόγκα, το πιλάτες, το τάι τσι και το τσιγκόνγκ είναι όλες εξαιρετικές επιλογές.

Κάντε το μια τακτική πρακτική: Ενσωμάτωσε τις προπονήσεις στην κανονική σου ρουτίνα γυμναστικής, προγραμματίζοντάς τις στο ημερολόγιό σου και αντιμετωπίζοντάς τις όπως κάθε άλλη προπόνηση.

Οι προπονήσεις που συνδυάζουν νου και σώμα προσφέρουν πολλά οφέλη για τη γενική υγεία και ευεξία και αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα γυμναστικής. Ενσωματώνοντας αυτές τις ασκήσεις στην τακτική προπόνησή σου, μπορείς να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία και να απολαύσεις μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i