Η καλύτερη άσκηση για να παραμείνεις υγιής, σύμφωνα με την επιστήμη

Πρόκειται για μια σωματική δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις σε όλες τις ηλικίες.

ασκηση iStock

Ποια θα έλεγες ότι είναι η καλύτερη άσκηση για να παραμείνεις υγιής; Θεωρητικά, η μετακίνηση είναι το καλύτερο φάρμακο για να διατηρήσουμε την υγεία μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με λιγότερο λίπος και περισσότερους μυς το σώμα έχει περισσότερη δύναμη να κινηθεί, κερδίζουμε ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα σε κάθε ηλικία.  

Όμως η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι σωματικής δραστηριότητας που εκτός από όλα αυτά τα οφέλη, βοηθούν επίσης στη διατήρηση ή και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεν μπορούν να γίνουν όλες σε όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα, η προπόνηση δύναμης από την ηλικία των 50 ετών και μετά θα πρέπει να είναι πιο ελαφριά, ενώ στη δεκαετία των 60 συνιστάται να εστιάζουμε περισσότερο σε ασκήσεις χαμηλού αντίκτυπου. Έτσι, μας μένει μια μόνο τέλεια επιλογή για να την κάνουμε σε οποιαδήποτε ηλικία. Και σα να μην έφτανε αυτό, μπορούμε να την κάνουμε και στο σπίτι. Ποια είναι αυτή;

Αποδεικνύεται ότι η γιόγκα είναι η καλύτερη άσκηση για τη διατήρηση της υγείας μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Είτε είμαστε 20, 40 ή 70 ετών, μπορούμε να ξεκινήσουμε και να επωφεληθούμε από αυτήν. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i