Άσκηση με άδειο στομάχι: Καίει τελικά περισσότερο λίπος;

Μετάφραση: Να φας ή να μη φας πριν την προπόνηση; Ιδού η απορία!

gym istock

H αερόβια άσκηση ενώ είσαι νηστική θεωρείται ότι μπορεί να ενισχύσει μακροχρόνια την επίδοσή σου και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Γιατί να γυμναστείς με άδειο στομάχι

Φυσιολογικά, για την άσκηση ο οργανισμός σου χρησιμοποιεί ως καύσιμο έναν συνδυασμό γλυκογόνου (υδατάνθρακες) και λιπαρών, σύμφωνα όμως με πρόσφατη μελέτη στο Sports Medicine, η άσκηση με άδειο στομάχι ή σε κατάσταση στέρησης γλυκογόνου προκαλεί προσαρμογές στις ικανότητες οξείδωσης του λίπους στον οργανισμό. Μετάφραση: Το σώμα σου χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο.

Γιατί να μην γυμναστείς με άδειο στομάχι;

Όταν είσαι νηστική, δεν πρόκειται να φτάσεις στην ένταση που απαιτείται για να πυροδοτηθεί το φαινόμενο καύσης λίπους, όπως π.χ. η έντονη κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση. Επομένως, αν έχεις φάει πριν από την πρωινή σου προπόνηση, έχεις περισσότερα οφέλη: βελτιωμένη επίδοση, περισσότερη απόλαυση και καλύτερη ενεργοποίηση της ενέργειάς σου.

Τι να κάνεις

Γενικά οι διαφορές στο βάρος και τη μάζα λίπους μεταξύ νηστικών και μη είναι αμελητέες. Αν το προτιμάς μπορείς να φας κάτι πριν ασκηθείς, αν πάλι όχι μπορείς να φας μετά.

Ασκήσου σε ήπια ένταση για περισσότερη ώρα, προτρέπεται στη μελέτη. Για να αποφύγεις να εξαντληθείς πριν από το τέλος της προπόνησης, πιες πριν ξεκινήσεις ένα χωρίς υδατάνθρακες ρόφημα με καφείνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i